Home » Рецепти » Който още не е опитал, да пробва! Уникални банички в грил сандвичник – такава вкусотия не става във фурна!
Който още не е опитал да пробва! Уникални банички в грил сандвичник - такава вкусотия не става във фурна!

Който още не е опитал, да пробва! Уникални банички в грил сандвичник – такава вкусотия не става във фурна!

Сподели новината

Хрумвало ли ви е някога да приготвите баницата по-различно?

Вече сме ви показвали как се правят банички на тиган, но днес от Скандални ще минем още крачка по-нататък и ще ви покажем тези невероятно вкусни банички в грил-сандвичник! Хрупкавата им коричка е умопомрачително вкусна, а отвътре остават сочни и мекички.

Перфектната закуска за всеки ден – ето как се правят Грил-банички в сандвичник:

Нарежете корите/тестото на квадрати с големината на гнездата на сандвичника. Намажете повърхността с малко олио и поставете във всяко гнездо по 4-5 слоя кори или 1 парче бутер тесто.

Отгоре намажете с разтопено масло и поръсете с настърган кашкавал (или сирене), а по желание – и с парчета шунка. Чукнете по едно яйце и затворете с още един слой кори/бутер тесто.

Сега остава да затворите внимателно сандвичника и да изчакате, докато се образува онази фантастична, хрупкава златиста коричка!

Да ви е сладко!

Банички в грил сандвичИдея: По желание може да използвате вместо кори и бутер тесто арабски питки, с които ще постигнете ефекта на домашни кори за баница.

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар