Home » Здраве » Клеевата тинктура е мощен природен лек за всички вируси – ето колко лесно се прави у дома:
Клеевата тинктура е мощен природен лек за всички вируси - ето колко лесно се прави у дома:

Клеевата тинктура е мощен природен лек за всички вируси – ето колко лесно се прави у дома:

Сподели новината

Сигурно и вие сте чували за чудотворните свойства на клеевата тинктура – в нея се кълнат от майките от форумите в Интернет до медарите на пазара, които предлагат домашно приготвена клеева тинктура.

Действително в студените месеци, когато имунитетът ни има нужда от подпомагане, най-добре е да заложим на природни методи като пчелната тинктура например.

Днес от Скандални ще ви разкрием как се прави домашна клеева тинктура, за какво е подходяща и как да я използваме, за да извлечем най-голяма полза от лечебните ѝ свойства:

прополис

Нужни са ви 30 г пчелен клей /прополис/ и 100 мл спирт.

За ваше улеснение може да замразите клея във фризер за по-лесно настъргване и се залива с алкохола. Съхранява се 6 дни на тъмно и прохладно място и след прецеждане вашата тинктура е готова.

клеева тинктура във вода

Приема се по половин чаена лъжичка, разтворена във вода, или друга течност за повдигане на имунитета.

При силна хрема и ангина, както и за облекчаване симптомите при синузит е хубаво да поставите във всяка ноздра за няколко минути по едно памучно тампонче напоено с тинктурата.

При гнойна ангина най-добри лечебни качества на тинктурата може да извлечете чрез гаргари. Течността, която ви е необходима, се приготвя от 50 мл от тинктурата и 100 мл вода, за предпочитане преварена.

клеева тинктура капки

При високо кръвно налягане може да приемате по 3 пъти на ден по 20 капки, разтворени във вода или мляко.

Тинктурата може да се използва при лекуване на гъбички по ноктите. Необходимо е само няколко пъти да се намазват с тинктурата, без да се разрежда и след това да избягвате поне 1 час мокрене на ноктите. Също така тя лекува и акне.

Източник: Една

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар