Home » Здраве » Когато за първи път ви заболи ТОВА място, в тялото се образува тромб! Внимавайте за следните признаци:
Когато за първи път ви заболи ТОВА място в тялото се образува тромб! Внимавайте за следните признаци:

Когато за първи път ви заболи ТОВА място, в тялото се образува тромб! Внимавайте за следните признаци:

Сподели новината

Кръвните съсиреци могат да бъдат изключително опасни. Придвижвайки се през кръвния поток, тези съсиреци могат да заседнат в сърцето, мозъка и други органи. Това прекъсва кръвоснабдяването и тази част не може да се „храни“ с кислород и тогава възниква проблемът.

Когато кръвен съсирек запуши артериите, мозъкът, сърцето и белите дробове спират да получават кислород, което води до инфаркт или инсулт.

Въпреки че повечето случаи могат да бъдат предотвратени, кръвните съсиреци са сериозен здравословен проблем, който засяга стотици хиляди хора всяка година.

Тези симптоми са знак, че е време да се обадите на лекар:

Когато се образува кръвен съсирек в ръцете и краката, дълбоко под кожата, това се нарича дълбока венозна тромбоза. Това е опасно състояние, тъй като съсиреците могат да се придвижат по кръвоносните съдове към сърцето и белите дробове. Дълбока венозна тромбоза може да възникне, ако не се движите дълго време.

Внимавайте за тези симптоми:

ОТОК. Може да се появи подуване на същото място, където се е развил съсирек, или на целия крак или ръка.

БОЛКА. Тъй като състоянието се влошава, ще почувствате повече болка. Усещането може да варира от тъпа болка до интензивна болка.

ТРУДНО ДИШАНЕ. Този симптом може да показва, че тромбът се е преместил от ръката или крака към белите дробове. Може да има и силна кашлица и дори кашлица с кръв.

КРАМПИ В ПОДБЕДРИЦАТА. Това чувство се появява, ако има кръвен съсирек в крака. Ако съсирекът е близо до сърцето, се появяват следните симптоми: болка в ръката и гърдите, изпотяване, затруднено дишане.

ЗАТРУДНЕНО ДИШАНЕ И ИЗПОТЯВАНЕ също се появяват, когато се открие кръвен съсирек близо до белите дробове, което се нарича белодробна емболия. Наблюдавайте се за следните симптоми: виене на свят, слабост, често чувство на умора.

Освен това по-долу може да прочетете някои от най-популярните народни средства за профилактика и лечение на тромбоза.

Народен лек при тромбоза

Продукти:

500 г домашен ливаден мед
5 скилидки чесън
2 супени лъжици цейлонска канела
мед с чесън

Начин на приготвяне:

Намачкайте чесъна и го смесете с меда и канелата. Смесете всички съставки и оставете лекарството да престои на стайна температура в продължение на 24 часа, преди да започнете да използвате.

Начин на употреба:

Приемайте по една чаена лъжичка от сместа, разтворена в чаша топла вода, всяка сутрин половин час преди закуска. Съхранявайте сместа в хладилник.

Рецепта за укрепване на кръвоносните съдове

Продукти:

750 г качествен домашен мед
700 г корен от целина
150 г чесън
3 лимона

Начин на приготвяне:

Настържете целината на ситно, след което изстискайте сока от нея.

Смесете сока с мед, чеснова паста и лимонов сок. Прехвърлете сместа в стъклен буркан и приберете плътно в хладилник. Приемайте по 1 чаена лъжичка три пъти на ден половин час преди хранене. Когато сте изпили сместа, направете почивка от 3-4 месеца и след това повторете терапията.

Рецепта за укрепване на белите дробове

Съставки:

1 кг натурален мед
25 г дафинов лист
25 г мащерка
15 г градински чай

Начин на приготвяне:

Смелете билките, след което смесете получения прах с мед.

Съхранявайте сместа плътно затворена в буркан на тъмно и хладно място. Консумирайте по 1 чаена лъжичка, разтворена в чаша топла вода, три пъти на ден. Когато изпиете лекарството, не го поглъщайте веднага, а оставете сместа да мине бавно през гърлото.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар