Home » Свят » Владимир Путин категоричен: Русия няма да посегне на България, каквото и да става.
Владимир Путин категоричен: Русия няма да посегне на България каквото и да става.

Владимир Путин категоричен: Русия няма да посегне на България, каквото и да става.

Сподели новината

Владимир Путин ясно си дава сметка, че по-голямата част от българския народ все още е русофилска и не би го предал.

Това стана ясно от изявлението на зам. министъра на външните работи на Русия Александър Грушко. Той е категоричен, че няма как руската държава да посегне на българската, при положение че народите им са толкова дълбоко свързани чрез Руско-турската война от 1877-1878 г., пише Offnews.bg.

Изказването на Грушко в случая отразява цялостната позиция на Русия относно взаимоотношенията с България. Колелото започва да се върти отново и е все по-вероятно България да се завърне в руската сфера на влияние, особено ако от Запада продължават да потъпкват свободната българска воля по въпроса със Северна Македония.

Медиите на Кремъл отбелязват, че Русия никога не е гледала на България като на вражеска държава. Въпреки конфронтациите от последните години, Путин не включи България в черния си списък миналата година, а заслугата за това е на президента Румен Радев, който опитва да лавира между Изтока и Запада.

Изявлението на Грушко е в контекста на това, че в България са разположени четири бази на НАТО.

Това за него е напълно излишно, ако говорим за защита, защото Русия никога няма да нападне братска страна. Същата е позицията и на Владимир Путин, който досега можеше да съсипе България, ако пожелае, но не предприема нищо в тази насока.

Има информации, че в последния си разговор с Румен Радев Путин го е посъветвал да помисли за премахването на тези чужди бази. Някои слухове твърдят, че от там идват и изявленията на Стефан Янев и ген. Радев около Коледа, че няма да се правят нови военни бази на НАТО у нас.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар