Home » Свят » Депутат изригна: Смъртна присъда за защитниците на улични кучета
Депутат изригна: Смъртна присъда за защитниците на улични кучета

Депутат изригна: Смъртна присъда за защитниците на улични кучета

Сподели новината

Руски депутат призова да се застрелват уличните кучета и да се предвиди смъртно наказание за защитниците на животните.

Това стана на фона на трагедията в забайкалското село Домни, където бездомни кучета разкъсаха 7-годишна ученичка.

Депутатът на Законодателното събрание на Забайкалската територия Александър Михайлов каза, че бездомните кучета трябва да бъдат отстреляни, а за техните защитници трябва да се предвиди смъртно наказание. Това заяви той пред кореспондента на изданието „Чита.Ру“.

„Това, че кучетата не могат да се убиват, е абсолютна глупост, която някой ни е наложил. Живеех на село и си спомням, че там ги стреляха цял живот, а от кожите се правеха високи ботуши. Куче се разхожда без стопанин за известно време – ликвидира се и без значение дали е агресивно или не. Кучетата не трябва да са бездомни“, каза Михайлов.

Той нарече „пета колона“ активистите за правата на животните, които защитават правата и хранят бездомни животни. „Тези хора не просто застрашават сигурността на Русия, но я подкопават. Трябва да разберем откъде вземат парите за дейността си, за лобиране на интересите си. Струва ми се, че това е някакъв чужд проект, насочен към унищожаване на руснаци с помощта на кучета“, добави депутатът.

В забайкалско село бездомни кучета нахапаха до смърт седемгодишно момиченце. В село Домни продължава да се чува стрелба, хората излезли да застрелят животните със собствените си ръце, предаде Блиц.

Детето изчезнало на връщане от музикално училище. Родителите алармирали, скоро тялото й било открито в пустошта.


Местните жители организирали спонтанно събиране, обсъдили случилото се и решили сами да отидат да избият бездомните животни.

Сега в различни части на село Домни се чуват звуци от изстрели, пишат медии от региона.

Губернаторът на Забайкалската територия заминал за местопроизшествието. Преди трегедията нито един чиновник не реагирал на многобройните оплаквания на хората за скитащите глутници.

Източник: Петел

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар