Home » Рецепти » Баница на баниците! Фантастично хрупкава, приготвена по възможно най-лесния начин:
Баница на баниците! Фантастично хрупкава приготвена по възможно най-лесния начин:

Баница на баниците! Фантастично хрупкава, приготвена по възможно най-лесния начин:

Сподели новината

Хрупкава баница със сирене на рулца. Има много начини да подредите баницата с готови кори.

Днес от Скандални ви предлагаме още един, който е толкова прост, бърз и интересен, че оттук нататък това ще е единственият начин, по който ще приготвяте любимата си баница! Предлагаме ви рецептата за Баница на баниците:

Продукти:

500 г готови кори за баница
500 г краве сирене
4 яйца
50 мл олио
100 мл кисело мляко
100 мл газирана вода
половин пакетче бакпулвер (6 г)

Приготвяне:

Броят на рулцата зависи от броя на корите във вашата опаковка.

В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм нарязано краве сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).

яйца със сирене

Смесете добре съставките, за да получите гладка смес. След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки от по 4 кори за едно руло. Отворете едната кора и разпределете равномерно няколко лъжици от приготвената плънка.

кора с плънка

След това вземете още една кора и я намачкайте между ръцете си, за да получите нещо като топка – като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на „топката“ от кората, просто трябва да е „рехава“. Поставете го върху единия ъгъл на пълнената кора.

оформяне баница

Вземете друга кора и я прегънете по същия начин, след което я поставете до първата „топка“ от намачканата кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред от кората в основата, все едно подреждате плънка за руло. Разпределете по малко от сместа равномерно върху всяко от „топчетата“.

баница на топки

След това внимателно започнете да навивате всички кори заедно на голямо дебело руло. Сложете готовото руло в предварително намазана с олио, мас или масло тава на фурната (който иска може да покрие с хартия за печене). Продължете процедурата с останалите кори, докато напълните формата.

баница руло

Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване. Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате.

рула баница

Да ви е сладко!

баница на баниците

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар