Home » Свят » Пловдивчанин подробно описа почивката си в чужбина: Този артикул у нас е 88 лева, а там – 20!
Пловдивчанин подробно описа почивката си в чужбина: Този артикул у нас е 88 лева а там - 20!

Пловдивчанин подробно описа почивката си в чужбина: Този артикул у нас е 88 лева, а там – 20!

Сподели новината

Понеже на доста хора им идва времето за почивка, мисля да споделя и впечатленията от нашата почивка. Е, вероятно на някои ще помогна, вероятно на някои не, но мисля, че плюсовете са повече от минусите.

Така пловдивчанинът Красимир Каракашев започна разказа си в социалната мрежа Фейсбук. Plovdiv24.bg го публикува с лека редакторска намеса:

Дестинация: Турция, Бодрум

Когато се каже Бодрум, имайте предвид, че хотели, описани като в Бодрум, се разбира радиус 20-25 км от самия град. Има няколко забележителности, които не си заслужават да се платят като екскурзии с екскурзовод. По-добрият вариант е да си отделите време и да обиколите това, което искате.

Центърът на града не е голям – представлява една улица с няколко пресечки, пълни с магазини. Цените са по-ниски от тези в България и със сигурност биха привлекли вниманието ви.

Обяд или вечеря в заведение за 4 човека ще ви излезе около 150 лева, като не се лишавате от нищо. Преход около 20 км с автобусче е за около 40 минути до час в зависимост от трафика.

Много от хотелите категоризацията им е завишена, тоест не отговарят на звездите, които са на офертата. Имате на разположение много развлечения като туристически корабчета или ако сте водолаз, да се гмурнете.

И двете удоволствие са на цени около 50 евро на човек. Екскурзията с пиратски кораб в продължение на 8 часа, при които имате четири спирания в заливчета за по около половин час до 40 минути свободно време за плуване или да излезете на плажа да се попечете. На кораба се предлага безалкохолно няколко вида, алкохолни питиета, бира и храна безплатно, включени в цената.

Ако изберете да се гмурнете независимо за пореден или за първи път ще трябва да отделите около четири-пет часа. За тези, които опитат за първи път, се предлага едно гмуркане на дълбочина до 6 м. За сертифицирани водолази дълбочината е до 35 м, два пъти на брой спускания и наистина има какво да се види.

Магазините в Бодрум не са малко и включват различни стоки. Вярвайте ми че приказката за пазаренето в Турция е вярно на 100%. Продавачите са склонни да бутнат до 50% от цената, която ви кажат първоначално, стига да си продадат стоката. Вземете ли два артикула или повече спрямо това в България сте на тотална далавера.

Бодрум има и два мола. Като казвам молове, имайте предвид големи магазини, нищо общо с тези в Пловдив.

Макар и много прехвален туристически град, цените в този магазин са в пъти по-ниски от тези тук. Пример – маркова тениска за 20 лева от този мол, в Пловдив цената и е 98 лева намалена на 88.

Хотелът, в който бяхме, по категоризация е 5 звезди, но реално няма и четири като хотелска част. За съжаление наистина повечето хотели получават звезда само заради забавленията, които предлагат като развлечение за гостите на хотела.

Гладни няма да останете, жадни няма да останете, за парите, които давате за почивка поне в този хотел. От 07.30 до 21.30 на сменен принцип изхранване има в ресторантската част и закрит бар.

Има два а ла карт ресторанта, които са тотално разочарование. Забавленията предлагане на гостите на хотела всяка вечер да са различни но според нас има какво още да се желае.

На разположение на гостите има два басейна с дълбочина 1:40 , един детски с дълбочина 40 см, и един басейн с четири водни пързалки с дълбочина 1:40.

Температурата на морската вода е по-ниска и се чувства като хлад, а не приятна за къпане. Плажната ивица е повече камък, по-малко пясък.

В общи линии цена и качеството на услугите си заслужават. За съжаление в България за тези пари нито ще получиш толкова услуги, нито ще получиш качеството на тези услуги.

Определено хората в Турция знаят как да те накарат да си похарчиш парите там. Не на последно място преходът от Пловдив до Бодрум с автобус и около 18 часа до избрания от вас хотел. Живи и здрави и весело изкарване на лятото и отпуските на всички.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар