Home » Здраве » Проф. Христо Мермерски: Дископатията изчезва завинаги с 2 филии хляб и оцет
Проф. Христо Мермерски: Дископатията изчезва завинаги с 2 филии хляб и оцет

Проф. Христо Мермерски: Дископатията изчезва завинаги с 2 филии хляб и оцет

Сподели новината

Проучване показва, че всеки втори българин е страдал или страда от дископатия, научи Skandalni.

Причината за нейното възникване най-често травмите, които не са лекувани както трябва. Понякога е възможно да я предизвикаме и след резки движения в кръста, подхлъзване, падане върху седалището и т.н.

Първият най-характерен признак на дископатията е силната болка, която обикновено се локализира в кръста. В някои случаи обаче болките се разпространяват и към седалищната област. Дископатията засяга най-често шийната и лумбалната област на гръбначния стълб. При нея се наблюдава дегенерация на хрущялния диск под влияние на външни пренатоварвания и възрастови изменения, появява се силна болка в областта на кръста, която се разпространява към долните крайници.

Вторично се засягат и междупрешленните стави, като междупрешленното пространство силно се стеснява. Счита се, че дископатия е едно от трудно лечимите заболявания. Операциите обичайно са рискови, а традиционните методи дават само временно облекчение, докато поради ред причини болката не се „обади“ отново. Единственото трайно решение на проблема се крие в потайностите на народната медицина.

Проф. Христо Мермерски е посветил голяма част от работата си на подбор на най-ефикасните рецепти за алтернативни илачи, които бързо елиминират болката при дископатия и ни връщат към нормалния живот, без дискомфорт във всекидневието и изпълнението на най-елементарни движения.

Благодарение на неговите 3 златни рецепти редица българи са забравили за проблемите с кръста. Eто как се изпълняват неговите рецепти:

Рецепта 1

Един средно голям картоф, 1 средно голяма глава лук (настъргана на едро ренде) и малко сол се разбъркват. Сместа се слага на памучен плат, разстила се и се поставя на кръста, стои цяла нощ. Прави се 3 дни.

Рецепта 2

Намокрят се 2 филии хляб със сода и оцет, слагат се на кръста и скоро дископатията отшумява.

Рецепта 3

В бебешко бурканче се слага 1 супена лъжица камфор на прах и се долива с ракия или спирт. Не се маже, а се втрива продължително на болните места и по гърба.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар