Home » Свят » „Обувките на Сатаната“: Пускат в продажба маратонки с обърнат кръст и капка човешка кръв
„Обувките на Сатаната“: Пускат в продажба маратонки с обърнат кръст и капка човешка кръв

„Обувките на Сатаната“: Пускат в продажба маратонки с обърнат кръст и капка човешка кръв

Сподели новината

Маратонки с бронзов пентаграм, обърнат кръст и капка от истинска човешка кръв, предстои да бъдат пуснати на пазара, пише Си Ен Ен, цитирана от бТВ.

Те са направени по идея на рапъра Лил Нас Екс заедно с американския бранд MSCHF.

Сатанинската обувка е вдъхновен от модела на Nike Air Max от 1997 г. Логото на спортния бранд е избродирано върху маратонката, но от фирмата се дистанцираха.

„Нямаме общо с Лил Нас или MSCHF. Тези обувки не са дизайн на Nike, не сме участвали в направата или пускането им на пазара“, уточняват от компанията пред Си Ен Ен.

Моделът в червено и черно ще бъде в ограничена серия – 666 чифта. Цената им ще бъде 1018 долара.

„Обувките на Сатаната“Прави впечатление, че върху обувките има библейска препратка. Изписано е „Лука 10:18“, а цитатът гласи: „Видях Сатана да пада като мълния от небето“.

Относно инкрустираната кръв, от MSCHF посочват, че тя е дарена от техни служители: „Ние обичаме да се жертваме за нашето изкуство.“

„Обувките на дявола“ предизвикаха остри реакции в редица известни политически и религиозни фигури зад Океана, включително губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем и евангелският пастор Марк Бърнс, който определи маратонките като „зло“ и „ерес“.

Това обаче не попречи интересът към лимитираните обувки да бъде огромна и да завалят хиляди поръчки за ограничените бройки. MSCHF не провокират за първи път с моделите си – през 2019 г. пуснаха „обувките на Исус“, които бяха украсени със стоманено разпятие, а в тях беше вградена светена вода от река Йордан.

Източник: epicenter.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар