Home » Свят » Виктор Орбан пак разби Запада: Мигрантите нямат място в Унгария! Никой няма да пипа нашата земя
Виктор Орбан пак разби Запада: Мигрантите нямат място в Унгария! Никой няма да пипа нашата земя

Виктор Орбан пак разби Запада: Мигрантите нямат място в Унгария! Никой няма да пипа нашата земя

Сподели новината

По темата за миграцията, премиерът Орбан заяви, че спирането на мигрантите, които без разрешение нахлуха на територията на Унгария през 2015 г., е било „единственото разумно поведение“.

„Не можете да си кажете просто: тази страна ми харесва, искам да се преселя и да живея тук, защото ще имам по-хубав живот. Дайте да се разберем: миграцията не е човешко право. Няма как да ти се полага свише, защото това е нашата земя. На тази земя живее унгарската нация – общност от семейства с общ език, с обща историческа традиция…“, каза Орбан.

Според унгарския министър-председател много европейски държави под неолиберален натиск или доброволно отварят нова глава в своята история. Те го наричат „ново общество“ – представлява постхристиянски и постнационален конструкт. Неолибералите, които са ги превзели и им го налагат твърдо вярват, че е добре, ако различни общности, мюсюлмани и християни, се смесят.

„Резултатът от това обаче няма да е никак добър. Няма еднозначен отговор все още дали това глобализиране ще унищожи Европа напълно или частично, но мисля, че първото е по-вероятно, мисля, че нещата ще тръгнат много на зле. В такава една ситуация всяка нация има право да да се защити. Ние, унгарците, решихме да го направим, решихме да не объркваме обществото си с разни политики на идентичностите, които нямат нищо общо с християнството. И точно това е причината да атакуват Унгария така стръвно“, категоричен е Орбан.

Водещият интервюто Тъкър Карлсън припомни, че в предизборната си кампания миналата година президентът на САЩ Джо Байдън нарече унгарския премиер „тоталитарен разбойник“.

В отговор на прословутатата обида, премиерът Орбан отбеляза, че много унгарци тогава реагирали, като попитали следното: „Кой казва това?“ „Добре, това е президент на Съединените щати, така че би трябвало да го вземем насериозно. Но така или иначе този човек не говори нашия език и има крайно ограничени познания за Унгария“, посочи министър-председателят, добавяйки, че тези думи на Байдън са приети в Унгария като „лична обида към целия народ “.

Според премиера Орбан причината за яростните атаки на Байдън и администрацията му към Унгария и Полша е техният успех.

„Западните неолиберали не могат да приемат, че вътре в западната цивилизация е останал един остров, който представлява консервативна национална алтернатива, която е по-успешна и в икономиката, и в общественото строителство от тяхната неолиберална система“, каза премиерът, определяйки Унгария като пример за останалите с това, че страната му е основана на традиционните ценности, националната идентичност и християнството и е много по- успешна от повечето либерални демокрации в Европа.

Анализирайки тенденциите с поглед в бъдещето, премиерът Орбан отбеляза, че много християнски, консервативни семейства от цяла Европа, са започнали да се стичат към Унгария. Масово тези хора споделят, че Западна Европа е започнала да прилага някои сатанистки доктрини и вече не е безопасна за тях. „Бъдещето в Западна Европа е нестабилно“, каза премиерът Орбан и предвиди:

„В най-близко бъдеще очаквам нова миграционна вълна, която този път ще е от Западна към Източна Европа“.

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар