Home » Скандално » Олимпийската шампионка Стойка Кръстева: Благодаря на Бойко Борисов, че построи толкова много спортни зали
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева: Благодаря на Бойко Борисов че построи толкова много спортни зали

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева: Благодаря на Бойко Борисов, че построи толкова много спортни зали

Сподели новината

Един от героите на България на Олимпиадата в Токио Стойка Кръстева разочарова голяма част от почитателите при завръщането си на родна земя.

Тя намеси в спорта политиката, което мнозина определиха като скандално.

Боксьорката си навлече гнева на голяма част от българите, които до днес се гордееха с олимпийската й титла по бокс за жени до 51 кг. Причина за това стана изявлението й за Бойко Борисов.

“Искам да благодаря най-вече на ръководството начело с Бойко Борисов, което направи много зали, където можем да тренираме. Винаги при нужда можехме да разчитаме на министрите от това управление, които винаги се отзоваваха. Със сигурност благодаря на Бойко Борисов.” – каза Кръстева на пресконференция.

По-късно Борисов прие Кръстева в централата на ГЕРБ.

стойка кръстева бойко борисов„За нас е гордост да имаме такива спортисти. Аз като бивш петоразряден спортист си представям какво е да имаш златен медал. Имаш златен треньор и семейство“, коментира лидерът на ГЕРБ.

В социалните мрежи обаче тези нейни думи по адрес на лидера на ГЕРБ й докараха много критики. Хората са бесни, че по този срамен начин тя е заела политическа страна, пише 1den.bg.

“Срам и позор! Един спортист и особено един олимпийски шампион не бива да издава политическит си пристрастия и да смесва спорта с политиката. Стойке, не заслужаваш този медал. Как не те е срам, колко ти платиха от ГЕРБ за тази реклама?” – пише Петя Трендафилова в мрежата.

По време на своето управление Бойко Борисов поддържаше тесни връзки със спорта и неслучайно министър на спорта беше неговият приятел Красен Кралев. По този начин ГЕРБ се стремеше да си осигури гласовете на спортистите.

В опита си да възхвали Борисов обаче Стойка Кръстева се увлече и изявлението й заприлича на платена реклама на ГЕРБ.

 

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар