Home » Свят » Няма край: Здрава 35-г. майка на 2 деца се парализира и почина след ваксиниране с AstraZeneca СНИМКИ
Няма край: Здрава 35-г. майка на 2 деца се парализира и почина след ваксиниране с AstraZeneca СНИМКИ

Няма край: Здрава 35-г. майка на 2 деца се парализира и почина след ваксиниране с AstraZeneca СНИМКИ

Сподели новината

35-годишна майка на две деца се е парализирала и е починала след първата си доза от ваксината на AstraZeneca, съобщава „Мирър“.

Британката Алпа Тейлър, която преди това не е имала никакви здравословни проблеми, се почувствала зле една седмица след ваксинацията. Жената се оплакала от главоболие, а ден по-късно получава парализа на лявата страна на тялото си.

Тя е откарана в болница със симптоми на инсулт.

Британката е диагностицирана с рядък страничен ефект от ваксината, който се среща при един на 50 000 души на възраст под 50 години.

Медиците не успяват да спасят живота на пациентката.

Съпругът ѝ Аниш е казал, че тя е взела ваксината, за да „защити семейството си“. Той е предупредил другите да потърсят лекарски съвет, ако започнат да се чувстват зле след ваксинацията, дори и да е само главоболие.

„Тя беше любяща, грижовна и винаги поставяше нуждите на децата си пред своите. Двете ни деца, на 6 и 22 месеца, бяха нейната гордост и радост“, казва още Аниш.

Алпа Тейлър е била ваксинирана в края на март, починала е през април, но случаят едва сега е придобил обществено достояние.

Преди кончината лекарите са направили кръвни изследвания и са поставили диагноза „ваксиноиндуцирана имунна тромбоцитопения и тромбоза“ (VITT).

Тя засяга един на 50 000 души на възраст под 50 години, които са получили първата доза от ваксината на АстраЗенека, става ясно от разследването по трагичния случай.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар