Home » Здраве » От години ни лъжат, че свинската мас убива! Всъщност трябва да я ядем всеки ден – ето защо:
От години ни лъжат че свинската мас убива! Всъщност трябва да я ядем всеки ден - ето защо:

От години ни лъжат, че свинската мас убива! Всъщност трябва да я ядем всеки ден – ето защо:

Сподели новината

Феновете на пържени храни в свинска мас със сигурност ще се зарадват на тази новина: оказва се, че свинската мас е по-здравословна от растителните масла!

Повечето от нас използват слънчогледово олио, царевично масло, рапично масло и т.н. От години свинската мас се смята за мазна и нездравословна добавка. Доказано е обаче, че е много по-здравословна от маслата, които използваме всеки ден.

Доскоро свинската мас се смяташе за основен виновник за високия холестерол. Въпреки това, не трябва да забравяме, че мазнините в нашата диета са необходими, а твърде ниският холестерол може да допринесе за неврологични заболявания. Следователно мазнините са важни и не трябва да се елиминират напълно.

Свинската мас е изградена от наситени мастни киселини и съдържа много голямо количество мононенаситена олеинова киселина. Наситените мастни киселини, като витамините, осигуряват допълнителна енергия. Поради стабилните си химични свойства те са безопасни и не предизвикват нежелани реакции.

свинска мас

Наситените мазнини участват в много процеси, които протичат в тялото и са основните елементи на клетъчните стени. Освен това укрепват имунитета, подпомагат дейността на сърцето и стимулират дейността на мозъка.

Защо животинската мазнина под формата на свинска мас е по-здравословна от олиото, което използваме по-често?

Животинските мазнини са богати на омега-3 мастни киселини, витамини A, E, D, K, бета-каротин, минерали и ензими. В тях откриваме и антиоксиданти, провери Скандални.

домашна свинска мас

Една супена лъжица свинска мас съдържа:

Наситени мастни киселини – 38-43%

  • Палмитинова киселина 25-28%
  • Стеаринова киселина 12-14%
  • миристинова киселина 1%

Мононенаситени мастни киселини – 47-50%

  • Олеинова киселина 46-47%
  • 3% палмитолеинова киселина
  • Линолова киселина 6-10%

Свинската мас е една от най-здравословните мазнини в света. То е много по-полезна за тялото ни от повечето растителни масла, които използваме. Все пак свинската мас трябва да е качествена.

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар