Home » Свят » Американка изригна: Мъжът с присадено сърце от прасе уби брат ми
Американка изригна: Мъжът с присадено сърце от прасе уби брат ми

Американка изригна: Мъжът с присадено сърце от прасе уби брат ми

Сподели новината

Първият получател на трансплантирано сърце от прасе в света Дейвид Бенет има тъмна криминална история. През април 1988 г. намушкал мъж седем пъти в бар в Мериленд.

Твърди се, че Бенет е нападнал Едуард Шумейкър, след като хваща съпругата си да седи в скута на мъжа, докато си говорят.

Шумейкър остава парализиран след инцидента и прикован в инвалидна количка 19 години, докато умира на 40-годишна възраст. Бенет е осъден за побой и носене на оръжие на десет години затвор. Той е излежал само 5 години, твърди сестрата на жертвата. Миналата седмица бившият затворник получи животоспасяваща експериментална процедура.

Сестрата на Шумейкър, Лесли Дауни, каза, че „иска сърцето да е отишло при заслужил получател“, а не при Бенет.

Ето какво пише тя:

„Не мога да повярвам, че Herald-Mail Media , USA Today и Университетът в Мерилендската болница написаха статия за първата трансплантация на свинско сърце. Получателят е Дейвид Бенет-старши. Този така наречен човек, който намушка брат ми 7 пъти и го парализира за цял живот. Брат ми изживя много тежки и мъчителни 19 години след това.

Брат ми Едуард Шумейкър младши страдаше от толкова много неща от инфекции, рани от залежаване с дълбочина на юмрука ви, MRSA, Sepsis и инсулт, който в крайна сметка остави брат ми с умствен капацитет на дете. Дейвид Бенет получи 10 години, лежа само 5 години. Брат ми спечели дело за 3,4 милиона долара срещу Бенет. Бенет работеше на черно, ожени се за някаква, слагайки всичко на нейно име, така че брат ми никога няма да получи и стотинка от делото.

Преди малко някой ми каза, че няма значение какво е направил Бенет, защото е неетично да откажеш лечение на Бенет, защото той е просто човек. Е, ако това е така, тогава защо хората биват отхвърлени от списъка за трансплантации и накрая умират? Брат ми почина на 6 май 2007 г., 19 дълги години страдания, които изтърпя, а Бенет получава втори шанс за живот ОТНОВО?

Брат ми не получи втори шанс за нищо. Бенет е споменат като герой в медиите. Няма начин той да е герой.

Дейвид Бенет е извършил опит за убийство, превърнал се е в убиец, защото брат ми почина заради нападението на Бенет 19 години по-късно“.

Източник: Vihrogon.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар