Home » Свят » По-скъп от злато! Микро апартамент от 7 кв.м. бе продаден за рекордните 90000 паунда! Вижте го отвътре (Снимки):
По-скъп от злато! Микро апартамент от 7 кв.м. бе продаден за рекордните 90000 паунда! Вижте го отвътре (Снимки):

По-скъп от злато! Микро апартамент от 7 кв.м. бе продаден за рекордните 90000 паунда! Вижте го отвътре (Снимки):

Сподели новината

„Най-скъпите неща идват в малки опаковки“ – обикновено използваме този израз във връзка с някоя красива дама или скъп парфюм. Сега обаче той се оказа 100-процентова истина за един имот с площ едва 7 кв. м.

Миниатюрният апартамент, намиращ се в Лондон, помещава в себе си легло, тоалетна, душ, мивка и микровълнова фурна, скрита под възглавницата, но беше продаден с 80% по-скъпо от минималната цена, на която беше обявен – за 90 000 паунда!

апартамент 7 квадрата

Микроапартаментът, разположен в Долен Клептън, Източен Лондон, се счита за най-малкия имот в британската столица. Той отразява засиленото търсене на малки жилища, предизвикано от жилищната криза във Великобритания с космическите наеми и цени на имотите, съобщава „Гардиън“.

микроапартамент Лондон

Минималната цена, с която апартаментът е пуснат на търг, е 50 000 паунда, но е продаден с 80% по-скъпо за 90 000. В обявата в социалните мрежи той е описан като „шикозна клетка“.

мини апартамент в Лондон

През 2017 г. той е купен за 103 500 паунда, но си е избил парите, тъй като собственикът го давал под наем за 800 паунда на месец.

миниатюрен апартамент

Микроапартаментът има голям прозорец и наскоро е бил ремонтиран. За максимално оползотворяване на пространството вътре има повдигнато легло с място за съхранение отдолу, шкафове и микровълнова фурна.

Мястото между леглото и стената е широко колкото да си разперите ръцете и там има сгъваема маса за хранене и работа. Тоалетната и душът са в отделно мокро помещение.

микро тоалетна

Настоящите му обитатели живеят на друго място през повечето време и прекарват тук само една-две вечери седмично, за да работят.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар