Home » Свят » Британска журналистка: Путин започна като неуверен човек, а ще остане в историята като най-страшния държавник в света!
Британска журналистка: Путин започна като неуверен човек а ще остане в историята като най-страшния държавник в света!

Британска журналистка: Путин започна като неуверен човек, а ще остане в историята като най-страшния държавник в света!

Сподели новината

Владимир Путин започва президентството си като неуверен и несигурен човек, за да се превърне в един от най-плашещите лидери в наши дни.

Британска журналистка, която се е срещала с него в началото на кариерата му, както и след това, прави един доста интригуващ, но и плашещ портрет на руския държавен глава.

„Срещнах се с Путин през 2001 година, когато тъкмо започваше кариерата си като президент. Тогава се чувстваше слаб и беше непретенциозен и неуверен в себе си човек. Но стана „обсебен“ от това да покаже силата си пред света“, казва още кореспондентката на Би Би Си Бриджит Кембъл.

Тя допълва, че макар в началото на кариерата си Путин да е бил неуверен, през 2006-а година, когато го интервюира отново, той изглежда много по-сигурен и уверен в себе си.

„Той се опитва да оправдае решенията си. И да покаже, че това, което прави е най-правилното нещо за Русия. А това е предизвестена историческа грешка“, добавя Кембъл.

Колежката й Алисън Филипс обаче твърди, че Путин е станал „обсебен от идеята, че силата е добро, а слабостта – лошо“.

„Той никога не е бил избиран, винаги е бил скрит в сянка. Първо като администратор, след това и като оперативен работник в КГБ€ Някой, който се спотайва в сенките. Но в съзнанието му назряваше идея да направи Русия отново велика и това беше в центъра на неговото управление до момента. Мисля, че тази му фикс идея се засилва.

Той наистина вярва, че източната половина на Украйна е част от Русия и не може да съществува самостоятелно. Може би прави това и за себе си, в опит за самосъхранение. Но си мисля, че той също така се опитва да се оправдае, като казва „Това е правилното решение и това е правилната стъпка за страната ми“.

В същото време тя е убедена, че руснаците биха били ужасени, ако осъзнаят пълния размер на инвазията. „Много от тях имат роднини в Украйна. И биха били потресени от действията му“, добавя тя.

Източник: Разкрития

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар