Home » Свят » Путин: Цените ви се вдигат по Ваша вина, няма какво да ни обвинявате!
Путин: Цените ви се вдигат по Ваша вина няма какво да ни обвинявате!

Путин: Цените ви се вдигат по Ваша вина, няма какво да ни обвинявате!

Сподели новината

„Държавите, които наложиха санкции срещу Русия, започнаха да изпитват трудности. Но това беше техен избор, Русия изпълнява всичките си задължения по отношение на енергийните доставки.“

Това обяви днес, 10 март, руският президент Владимир Путин на среща с правителството за противодействие на санкциите.

„Те призовават своите граждани да затегнат коланите, да се обличат топло и да посочат санкциите, които налагат срещу нас като причина за влошаването им“, каза руският президент.

„Всичко изглежда много странно, още повече, че изпълняваме всичките си задължения по доставката на енергийни ресурси. Всичко изцяло! Ние доставяме всичко необходимо. 100% зареден дори GTS на Украйна. Удивително е, но истина. И цените се вдигат! Но не по наша вина, това е резултат от техните собствени грешни изчисления. Няма какво да ни обвиняват“, каза Путин.

Подобна ситуация се е развила с покачването на цените на петрола в САЩ, каза Путин.

„Те обявиха, че блокират достъпа на руския петрол до американския пазар, цените там са високи, инфлацията е безпрецедентно висока. Достигна исторически връх. Резултатите от собствените им грешки се опитват да ни вменят! Нямаме абсолютно нищо общо с това“, подчерта президентът на Руската федерация.

„Те вече се опитват да постигнат споразумение на всяка цена с онези държави, по отношение на които самите те въведоха нелегитимни ограничения. И те са готови да сключат мир с Иран, незабавно да подпишат всички документи. И ние отидохме във Венецуела да преговаряме с тях. Но не беше необходимо да се въведат тези незаконни санкции срещу тях.

Същото ще се случи и в отношенията с нашата страна, в това не се съмнявам. Ние, заедно с нашите партньори, които не признават тези действия, със сигурност ще намерим решения на всички проблеми, които те се опитват да ни създадат.”, каза Путин.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар