Home » Свят » Нумеролози дадоха своите прогнози за войната между Украйна и Русия
Нумеролози дадоха своите прогнози за войната между Украйна и Русия

Нумеролози дадоха своите прогнози за войната между Украйна и Русия

Сподели новината

Нумеролози: Датата на нахлуването на Путин съвпада с началото на Първата и Втората световна война

Войните и световните кризи винаги са предизвиквали и влечение към ирационалното. Затова хората в опит да си обяснят събитията и тяхното развитие често се обръщат към позабравени предсказания. И това донякъде е нормална реакция, тъй като и трагедията в Украйна, предизвикана от руската агресия, излиза извън рамките на здравия разум.

По този повод редица западни медии посочват учудващи прогнози на феномени, които са фиксирани в предишни публикации и сякаш имат отношение към настоящия конфликт, който потресе човечеството. През януари 2017 г. под заглавие „С Владимир Русия влиза във война“ и „168 часа“ писа за някои от пророчествата, които може да имат връзка със сегашните събития. Страшното е, че много от тях се свързват и с трета световна война – ужасяваща перспектива, която благодарение на заплахите на руския лидер Владимир Путин към света, вече не звучи чак толкова фантастично.

От своя страна руските медии в свои публикации дават гласност на много пророчества – измислени или действителни, които също са свързани с края на човечеството в голям военен конфликт. Забележително е, че наред с местни светии и предсказатели в тях централно място е отделено на българската пророчица Ванга. Те обаче често изглеждат нелогични и недостоверни, доколкото у нас не е известно петричката врачка да е казвала нещо конкретно по тези въпроси. Тези аргументи важат и за много други нейни „пророчества“, в които по-скоро се вижда нагласяване спрямо съвременни събития, като по правило за тях не може да се намери и достоверен източник

Още в зората на писаната човешка история предсказанията са били свързвани с войната. В древността например според красивата легенда цар Крез Лидийски – най-богатият човек на своето време, се допитал до оракула в Делфи дали да нападне Персия. И отговорът, който получил, го удовлетворил напълно:

“При тази война една могъща империя ще изчезне”

Окуражен от пророчеството, той смело нападнал. И наистина станало точно както предсказала пророчицата Пития, но вместо Персия от лицето на Земята изчезнала завинаги неговата империя – Лидия. Затова вероятно още оттогава станало ясно, че далеч по-важни са тълкуванията на предвижданията за бъдещето.

Иначе открай време за свършек на света се дават примери с най-известните предсказания в Библията. И наистина Светото писание ни е оставило много свидетелства, че светът, поне какъвто го познаваме, ще има свършек. Подобни апокалиптични картини могат да се намерят и в прословутите центурии на Нострадамус.

Но освен тези най-известни мрачни прогнози има и такива, които са записани от хора, живели в наше време и които сякаш дават една по-конкретна картина на тези възможни събития.

Така например добре документирани в германската преса още отпреди десетилетия са предсказанията на баварския пророк Алоис Ирлмайер.

Между смятаните за достоверни и вече „проверени“ предсказания са и тези на украинския дисидент Йосип Терелия.

Някои пък търсят знаци за предстоящите събития в нумерологията.

Колкото и да е отричана тази псевдонаука, няма как някои от резултатите, които се получават с нейните методи, да не ни впечатлят. Ето нещо наистина любопитно, което се получава, ако съберем цифрите от датите – ден, месец, век и година, на които са започнали двете световни войни през ХХ век: Първата световна война официално стартира на 28.07.1914 г., когато Австро-Унгария обявява война на Сърбия (28+07+19+14 = 68). Изненадващо, но абсолютно същият резултат се получава, ако вземем и сбора от цифрите в началната дата на Втората световна война, когато Третият райх напада Полша – 01.09.1939 (01+09+19+39 = 68).

А още по-учудващо е, че ако приложим същия принцип и към 24.02.2022 г. – деня, в който Русия нахлу в Украйна, отново имаме пълно съвпадение (24+02+20+22 = 68).

Според привържениците на конспиративни теории това число съвсем не е случайно, тъй като е символ на Божията милост.

Нещо повече – те са пресметнали, че думите „царство“ и „битка“ са използвани също точно 68 пъти в Библията.

„Не смятам, че числото 68 има значение в случая, но по принцип датата, на която започва една война, е изключително важна, тъй като за такива събития тя е равносилна на рождения ден при човека – коментира по този повод известната астроложка Алена пред „168 часа“. – Иначе войните не са изчислявани, въпреки че Хитлер например е имал астролог, когото е обвинил за загубата във войната.

Оттогава е било забранено със закон в Германия лидерите да се консултират с астролози. Що се отнася до датата, на която Путин нахлу в Украйна, то тя беше абсолютно неподходяща. Макар че около него сигурно има много астролози и нумеролози, подобна дата не носи шанс за бързо решение.“

Според Алена освен нумерологичен цифрите имат и астрологичен аспект, по който трябва да се тълкува значението им.

„Мнозина говорят за съвпадението на много двойки в настоящата година като недобър знак, но това не е вярно. Напротив, числото 2 може да се разглежда като знака на Венера, стремеж към любов. От друга страна руският президент чрез датата 24 февруари явно напомня, че Белград е нападнат от САЩ на 24 март 1999 г.“, коментира още именитата ни астроложка.

Преживях война и ураган. Не успях да изкача Еверест заради трус, но доживях 50

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар