Home » Свят » Генерал посочи свещена дата за Путин, на която ще спре войната
Генерал посочи свещена дата за Путин на която ще спре войната

Генерал посочи свещена дата за Путин, на която ще спре войната

Сподели новината

Най-скорошната дата, на която руският президент Владимир Путин може да обяви край на войната, е 24 декември тази година. Това мнение изрази генерал-майорът от резерва на СБУ Виктор Ягун, цитиран от УНИАН, пише Блиц.

„За мен най-близката концептуална дата е 24 декември тази година. Това е стогодишнината на Съветския съюз. Това е датата, до която руските власти искат концептуално да направят нещо – или да обединят тези земи под някакво знаме, или да направят някакво мощно събитие в Москва. До 24 декември ще трябва да направят нещо“, прогнозира Ягун.

„Мислехме, че това може да бъде завършено до 9 май – но не се случи. Този ден се смяташе за „свещен“ за Путин.

Мисля си – ако има активна фаза във войната, как ще се бием? Засега задържаме руските военни, дори и постепенно ги отблъскваме, но нищо няма да се промени до 24 декември.

За тях тези дати са важни. В Украйна имаме други важни дати. Дори и не споменавам 24 август, когато е 31-та година от възстановяването на независимостта“, добави той.

Ягун разказа и с какво украинската армия се различава от руските военни.

„Когато командирът постави задача, той се доверява на командирите на място и дори без да спазват заповедта, те могат спокойно да прескочат висшето ръководство и да обяснят защо не са изпълнили заповедта им… И те знаят със сигурност, че това не означава, че ще бъдат отстранени, изпратени някъде, разстреляни, затворени или т.н. Тази уж дребна инициатива, всички неща и контакти, които съществуват на дълбоко ниво, променят напълно психологията на армията ма Украйна.

Украинските военни знаят, че са изслушани“, каза генералът.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар