Home » Полезно » Погрешно сме изхвърляли косата от царевицата. Ето как да я използвате като лекарство и за отслабване:
Погрешно сме изхвърляли косата от царевицата. Ето как да я използвате като лекарство и за отслабване:

Погрешно сме изхвърляли косата от царевицата. Ето как да я използвате като лекарство и за отслабване:

Сподели новината

Всички обичаме варена царевица през лятото – вкусният и сочен зеленчук идеално утолява жаждата през лятото, като ни засища, без същевременно да ни е тежко.

Наскоро ви споделихме как да разберете, че царевицата на плажа не е от най-пресните, а днес ще поговорим повече за най-полезната част на царевицата – царевичната коса или свила, както още я наричат.

Обикновено, когато белим царевица, изхвърляме на боклука нежните жълти власинки, просто защото не знаем какви полезни свойства притежават.

Кой да предположи, че царевичната коса, образуваща се под листата, е една от съставките на редица лекарствени добавки?!

Ако искате да се възползвате от положителните свойства на царевичната коса, трябва да я отстраните от млечните кочани и да я оставите на слънце, където да се изсуши. В противен случай ще почернее и не ще можете да се възползвате от полезното й действие.

царевична свила

Какво лекува царевичната коса?

В царевичната коса се съдържат основно витамин К, аскорбинова киселина, етерични масла и други полезни вещества. Повечето препарати, в които участва тази съставка, имат кръвоспиращо и диуретично действие.

Ако искате да извлечете максимум ползите от царевичната коса, най-добре да си направите отвара от нея.

Залейте приблизително една супена лъжица изсушена царевична коса с около половин литър студена вода. Около един час се вари на бавен огън и след това се охлажда и прецежда.

отвара от царевична свила

Пийте по две супени лъжици, 4 пъти на ден. Ако имате проблеми с жлъчката или черния дроб, тази отвара много ще ви помогне. Тъй като царевичната коса има диуретично действие, тя е изключително подходяща за хора, които искат да се лишат от някое и друго килце. Отварата потиска апетита.

Възползвайте се от ползите на този продукт, който сме свикнали да изхвърляме, след като почистим млечните кочани. Той е изключително ценен и богат на редица полезни вещества!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар