Home » Полезно » Всяка жена трябва да знае тези 10 трика с аспирин за кожата ви
Всяка жена трябва да знае тези 10 трика с аспирин за кожата ви

Всяка жена трябва да знае тези 10 трика с аспирин за кожата ви

Сподели новината

Аспиринът е едно от най-разпространените лекарства в света. Това е аналгетик и хората го използват за различни здравословни проблеми.

В тази статия от Скандални ще ви запознаем с 10-те най-интересни приложения на аспирина, които определено ще променят живота ви!

1. Ухапвания от насекоми

Ако използвате аспирин срещу ухапване от насекоми, той може да ви помогне да намалите инфекцията. Трябва само да стриете една таблетка аспирин и да я разтворите във вода. Приложете на мястото и ще почувствате облекчение в миг.

2. Осветява кожата под мишниците

Тъмната кожа в областта на подмишницата е много разпространена. Хората всеки ден се сблъскват с този естетически проблем и това се отразява на тяхното самоуважение. Аспиринът може да ви помогне да разрешите този проблем! Просто стрийте 2 таблетки аспирин и ги разтворете в ½ чаша топла вода. Нанесете разтвора върху подмишниците. Нека работи за 1 час. Изплакнете с обилно количество вода. Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, докато се появят добри резултати.

3. Елиминира пърхота

Стривате 2 таблетки аспирин. Добавяте ги към шампоана, който използвате. Измийте косата си, както винаги. Това ще ви помогне ефективно да премахнете пърхота.

4. Елиминира акнето

Аспиринът напълно се справя с кожни проблеми, защото съдържа салицилова киселина. Стрийте 1 аспирин. Смесете го с няколко капки вода. Прилагайте това на мястото, където имате акне, преди да си легнете. Оставете да действа през нощта. Сутрин изплакнете лицето си със студена вода. Повторете този процес всяка вечер, преди да си легнете. Не използвайте този метод, ако кожата е раздразнена!

5. Премахва изпотени петна от ризите ви

Ако имате петна от изпотяване по дрехите си, аспиринът ще ви помогне! Смачкайте 2 таблетки аспирин. Смесете ги с ½ чаша топла вода. Нанесете тази смес върху петната. Оставете дрехите си да киснат цяла нощ. Измийте сутринта, както обикновено. Петната ще изчезнат.

6. Омекотява и премахва жилата от краката

В случай, че забележите, че върху кожата на краката се образуват много твърди форми, които се появяват поради прекалено много натиск или триене, трябва да стриете 7 таблетки и да ги комбинирате с ½ чаена лъжичка лимонов сок. Можете също така да добавите малко вода, ако искате.

Поставете тази паста директно върху проблемните места и обвийте краката си в топла кърпа. След това ги покрийте с найлонова торбичка. Оставете за 10 минути. След известно време разтривайте ходилата с помощта на пемза. Можете да повтаряте тази процедура всеки ден, докато забележите, че мазолите са изчезнали.

7. Маска за лице

Маска за лице, базирана на аспирин, може да ви помогне да смекчите и почистите кожата. Това също ще я направи по-здрава. Просто стрийте 5 таблетки аспирин и ги комбинирайте с 2 супени лъжици натурално кисело мляко. Поставете тази маска на лицето си. Оставете да действат в продължение на 20 минути. След това изплакнете обилно с вода. След това нанесете малко овлажняващ агент. Този процес трябва да се повтори в рамките на 2 седмици. Ще забележите, че кожата на лицето ви е станала по-мека и по-чиста!

8. Премахва сапунена пяна

Районът около банята или мивката често събира сапунена пяна. Това не изглежда добре и премахването не е лесно. Аспиринът може да ни помогне с това! Стрийте 5 таблетки аспирин и ги разбъркайте с течен препарат. Спрей върху областта, която искате да почистите. Оставете да действате в продължение на 30 минути. След това избършете с влажна кърпа. Вие веднага отстранявате всички сапунени пяна.

9. Дава блясък на косата ви

С течение на времето косата ни губи обем и блясък, но аспиринът може да ни помогне да ги върнем обратно. Смесете 8 смачкани таблетки аспирин с 1 чаша вода. Нанесете върху косата. Оставете за 15 минути. След това измийте косата с много вода.

Косата ви ще бъде по-блестяща и копринена от всякога! Можете също така да добавите 5 нарязани таблетки аспирин към шампоана, който използвате.

10. Увеличава дълголетието на вашите цветя.

Цветята остават свежи по-дълго с аспирин. Добавете 1 таблетка аспирин към вазата и ще забележите разликата! Аспиринът не е само аналгетик! Това е страхотна таблетка с много приложения, които могат да улеснят живота ви, така че опитайте тези трикове днес!

Източник: Ko4.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар