Home » Скандално » Цвета Караянчева: Липсва ми мириса на масло от завода, но се връщам в парламента, заради Бойко
Цвета Караянчева: Липсва ми мириса на масло от завода но се връщам в парламента заради Бойко

Цвета Караянчева: Липсва ми мириса на масло от завода, но се връщам в парламента, заради Бойко

Сподели новината

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ се връща в парламента, но като съветник на парламентарната група. Покана за това тя е получила от лидера на партията Бойко Борисов.

За втори пореден път тя не успя да стане депутат, след като ГЕРБ не получи мандат в Кърджали на изборите.

„Имам парламентарен опит, с който да мога да бъда полезна и се надявам да бъда полезна на колегите“, каза Караянчева в предаването „Тази сутрин“. Тя получила предложение да се върне на работа и като машинен инженер в предприятие в Кърджали, но смята, че все още има с какво да помогне в Народното събрание.

Караянчева определи работата на новия председател на НС Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ като добра.

Полага усилия и се подготвя добре засега, смята бившата председателка на парламента.

По образование бившата шефка на парламента е машинен инженер, по професия – проектант, а освен това има и квалификация за мениджър, дадена след курс към НБУ. Само преди две седмици Караянчева обяви, че иска да се върне към старата си работа в производството и призова хората да не я оплакват, че вече не е народен представител, защото била добър инженер.

Тя дори намекна, че ѝ липсвал „мириса на масло“ и истинския адреналин в завода.

Изглежда, това ще ѝ се наложи, защото новата ѝ длъжност е нeщaтен cътрудник, тоест работата ѝ няма да бъде плащана от държавата.

Друг въпрос е какво възнаграждение са ѝ определили от ГЕРБ. Цвета Караянчева беше депутат от 2009-а година, когато влезе на мястото на Вежди Рашидов, който пое поста на министър на културата.

На последните парламентарни избори обаче ГЕРБ не получи мандат от Кърджали, където тя е ключовата фигура в партийната организация.

Най-голямото доказателство на лоялността на Караянчева към ГЕРБ и персонално към лидера ѝ Бойко Борисов дойде след изтичането на скандален запис, на който той я нарича с грозни нецензурни епитети.

Въпреки обидите, тя остана в партията си и начело на Народното събрание. Извън това, тя обича да представя сама себе си като „острието на ГЕРБ”.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар