Home » Полезно » Формата на ноктите издава неподозирани неща за човека!
Формата на ноктите издава неподозирани неща за човека!

Формата на ноктите издава неподозирани неща за човека!

Сподели новината

Някои от най-малките ни лични навици, като например как държим ноктите ни подрязани, дължината на пръстите ни или дори естествената форма на ноктите ни, могат да разкрият повече, отколкото знаете за нашите уникални, индивидуални личностни черти.

Оказа се, че пръстите може да имат повече общи неща с мъжествеността или женствеността, отколкото бихте могли да мислите. Нека да разгледаме част от изследванията върху формата на пръстите и формата на ноктите и какво означава това за нашите личности.

Изследване от Департамента по дерматология на Катедрата по медицина в Университетския колеж в Ибадан, Нигерия, казва следното за форми на ноктите и личностни черти:

* Вентилаторен или триъгълник, оформен така че да изглежда по-широк във върха и с тясна основа, която се разширяват към върха на пръста като вентилатор, са свързани с личност, която е тревожна и притеснителна.

* Бадемово или триъгълно (по-широко в основата) – Ноктите, които са широки в основата и по-тесни в края, са свързани с личност, която е нежна, креативна, по-рафинирана и емоционално чувствителна.

* Широк правоъгълник – Нокът, който е по-широк, отколкото дълъг, се свързва с кратък нрав. Тези широки и квадратни нокти разкриват лесен, спокоен, честен, търпелив, балансиран и широкомащабен човек.

* Висок правоъгълник – Твърди се, че хората с дълги нокти са склонни към егоизъм и тесногръдие.

* Квадрат – квадратните нокти са относително еднакви по дължина и ширина. Хората с квадратни нокти а тези, които може да бъде „стегнат, подлуден и мършав“. Тази форма на ноктите също така показва тенденция към нетърпение и бързо мислене, а колкото по-къса са ноктите, толкова по-критично е личността.

* Овална или кръгла форма – Хората с тази форма са сред най-позитивните, отворени и щастливи личности. Заоблената форма на ноктите пък з, че притежателят им е творческа, независима и бързо обучаема личност.

* C-образна извивка надолу – Тази форма на нокът имат хората, които работят усилено и им е трудно да преодоляват препятствията, пред които се изправят. Тази форма на ноктите имат хора, които са упорити и смели.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар