Home » Полезно » Преди и след: Младо момиче превърна стара селска къща в уютен дом СНИМКИ
Преди и след: Младо момиче превърна стара селска къща в уютен дом СНИМКИ

Преди и след: Младо момиче превърна стара селска къща в уютен дом СНИМКИ

Сподели новината

Едва ли има нещо по-хубаво от това да си имаш малка къщичка на село, в която да прекарваш отпуската си през лятото. Да си сред природата, да се наслаждаваш на чистия въздух и песента на птичките, да ходиш до реката… Красота! 

За съжаление, хубавите селски къщи с всички удобства струват много пари. А тези, които са евтини, приличат на развалини и не всеки е готов да инвестира парите си в името на спокойствието сред природата.

Героинята на днешната история на Скандални е младо момиче, което наследило стара селска къща. Тя мечтаела да прекарва свободното си време там, но не била готова да се примири с лошите условия.

Къщата била много стара и неугледна. И най-вероятно не била ремонтирана, откакто е построена. Зад стените й се криели купища мръсотия и боклуци и нямало нищо, което да създава усещането за домашен уют.

Липсвали и всякакви удобства. За да отидеш до тоалетната, е трябвало да минеш през цялата градина. Да си вземеш душ пък било мисия невъзможна. Единствената „екстра“, с която къщата разполагала, бил стар умивалник.

Въпреки ненадеждния си външен вид, сградата била доста здрава и годна за живот. Затова младото момиче запретнало ръкави и се хванало за работа, за да превърне наследството си в мечтания дом.

Отначало тя смятала да срине цялата къща и да си направи нова, но когато чула колко пари ще са й нужни, а тя не разполагала с много, бързо променила плановете си. И решила да реконструира къщата.

За да спести пари, направила модел на всяка стая, използвайки компютърна програма. След това намерила човек, който да й помогне да реализира идеите си.

Работата започнала с извозването на боклука, който бил в цялата къща. След това на ход били специалисти, чиято задача била да оценят състоянието на сградата.

Облицовката на фасадата и основата били в добро състояние. Трябвало само да се боядиса външно. Момичето избрало тъмносива боя, която е много практична. Освен че издържа дълго, мръсотията не си личи. Покривът бил ремонтиран. Старите дървени прозорци подменени с нова PVC дограма. За да се предпази от крадци, новата стопанка купила и защитни ролетни щори.

Отвътре стените били изолирани с гипсокартон и боядисани в бяло, а дюшeмeто покрили с маслена боя.

Когато основният ремонт приключил, момичето се заело с дизайна на интериора. Тя решила всичко в дома й да бъде просто и стилно. Почти всички мебели купила от евтини магазини.

Само кухнята била по поръчка. 

И най-важното – най-накрая се появила пълноценна баня с тоалетна, мивка и душ.

Новата къща станала много кокетна и уютна, а момичето не съжалявало за труда и средствата, които вложило в нея, защото най-сетне разполагало с мечтаното място за почивка. /jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 3 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар