Home » България » Борисов: Няма да има отваряне до края на март! Идва трета вълна!
Борисов: Няма да има отваряне до края на март! Идва трета вълна!

Борисов: Няма да има отваряне до края на март! Идва трета вълна!

Сподели новината

Приказка за отваряне на Европа до края на март няма. Нещо повече – очаква се тогава трета вълна и много тежки рестрикции. 

Това каза на живо включване във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел за заседанието на Европейският съвет.

„Резултатите за тази седмица и няколко дни от блокадата са добри, но по нищо не показват, че пандемията в България ще приключи до Коледа. Коледа и Нова година да се празнуват в тесен семеен кръг, без масово събиране на хора“, призова премиерът.

Според него излизане от пандемията се очаква в края на август или през октомври догодина, при условие че се ваксинира 70% от населението на Европа.

„Обсъдиха се всички въпроси по ваксините и благодарих на Фон дер Лайен, че ЕК задейства агенциите по лекарствата. Никога нямаше да можем да се разберем между държавите-членки за ваксините. Това е огромен труд, който извърши Урсула“, каза още Борисов.

„Приготвили сме фризерите за съхраняването на ваксините и ще имаме логистиката, включително преди Нова година“, отбеляза той.

Според него бързите антигенни тестове могат да бъдат в услуга на бизнеса и за бързи придвижвания между държавите.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар