Home » Скандално » Кузман Примджанов: Държавата ни го заби! Плащаме двойно за тестовете, за да пълним гушите на 5-6 индивида!
Кузман Примджанов: Държавата ни го заби! Плащаме двойно за тестовете

Кузман Примджанов: Държавата ни го заби! Плащаме двойно за тестовете, за да пълним гушите на 5-6 индивида!

Сподели новината

PCR тест цена – една огромна злоупотреба, разкри партньорът на Миглена Ангелова!

Бизнесменът Кузман Примджанов, който е популярен и като партньор на водещата Миглена Ангелова, избухна вбесен. Той не може да преглътне огромната измама с цената на PCR тестовете, така широко използвани в дните на пандемия.

Ясно е, че в момента хората масово се изследват за Covid-19 и масово сами плащат за тестовете си. Които вървят на цени от 100 до 130 лева, като такива за сто лева са срещани толкова рядко, колкото и бялата лястовица.

Бизнесменът цитира потресен думите на белгийска професорка, която ясно и точно обяви, че стойността на PCR теста е 14 евро. Това включва материалът и тампончето, с което се взима пробата. Ние обаче заплащаме за него 130 лева.

„Уникалната ни Здравна каса заплаща на лабораториите по 60 лева, защото явно трудът им е оценен на 30 лева. Аз обаче питам защо, аджеба, ние даваме останалите пари – това са между 50 и 70 лева.

Любезната ни държавица не можа ли поне в този момент да не ни го забива и да не опразва джобовете на хората заради интереса на няколко определени фирмички?!“, гневи се Кузман Примджанов.

Бащата на PCR теста Кари Мълис: COVID-19 Е ИЗМАМА! Ползват изобретението ми за мръсни нехуманни цели

Той цитира здравния министър проф. Костадин Ангелов, който заяви, че държавата не можела да постави пределна ценова стойност на PCR теста. А, за да се доберем и до безплатните тестове, които все пак съществуват, трябвало да имаме пет симптома.

„Тези пет симптома са следните – температура, кашлица, болки в мускулите, задух и липса на обоняние. Само че какво правим ако случайно обонянието ни си е наред?! А и дали си дават сметка, че „късметлиите“ с всичките пет симптома накуп, хич не са за тест, а направо за интензивното?!“, коментира Кузман Примджанов.

И настоява да знае, да получи отговор, както и всички български граждани, защо се плащат тези суми. И защо в най-тежките дни на криза и пандемия, се пълнят гушите на пет-шест индивида.

Докато народът, масово обеднял, не успява да покрива дори ежедневните си битови нужди, камо ли да разполага с излишни пари за тестване.

Източник: Портал 21

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар