Home » Скандално » Бойко Борисов: Трябват ни милиарди. Идват нови вируси
Бойко Борисов: Трябват ни милиарди. Идват нови вируси

Бойко Борисов: Трябват ни милиарди. Идват нови вируси

Сподели новината

Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Европейския съвет снощи.

След COVID-19 ще дойдат други вируси и в следващите една – две години трябва да имаме готовност с милиардни производства на ваксини да отговаряме на всеки подобен пандемичен взрив.

Приветствам създаването на бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани. В същото време обаче е важно хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват, допълва премиерът, цитиран от БНТ.

В много европейски държави в момента има пълен локдаун, но броят на заразените е висок. У нас обаче успяваме едновременно да държим пандемията под контрол и да имаме най-либералните мерки в ЕС. Затова и предстои да отпаднат още ограничения. Аз вярвам, че българите са разумни и ще продължават да спазват правилата. Нека бъдем максимално отговорни, за се върнем по-лесно към нормалния си живот, призовава Борисов.

Днес видеоконферентната среща на евролидерите продължава.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар