Home » България » Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор
Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 % включително и в частния сектор

Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор

Сподели новината

По време на световна криза България е номер 1 по ръст на заплатите. По време на криза ние повдигнахме заплатите с около 8-10 процента. И то не само в държавния, но и в частния сектор. Така че ние постигнахме едно солидно ниво по време на криза.

Това коментира в ефира на Нова тв Икономическият министър на ГЕРБ Лъчезар Борисов.

Като слушам министъра какви първенства имаме, очаквам като изляза от студиото, да попадна в райската градина. За съжаление обаче, истината е съвсем друга. България е лидер, но по брой починали. Лидерството е в провал на това правителство и това управление.

Всичко останало, което беше направено като здравни и икономически мерки, за нас те са твърде закъснели, твърде спорни и твърде неадекватни, посочи Хрости Проданов, БСП.

Данните сочат, че в България няма фирми, които са по-зле от миналата година. Т.е. фирмите, които са изпаднали в несъстоятелност, в ликвидация са или не са активни, запазват своите нива и намаляват с 4% в сравнение с 2020 г., контрира го министърът.

Сигурно е вярно това, което казва министърът, но усещането сред хората е друго.

Тези големи числа, които изтъквате в студиото, усещането сред хората е съвсем друго, даже точно обратното. От 10 г. на власт са популизмът и национализмът. От 10 г. държавата се движи инерционно в областта на икономиката, без ясни цели, без критерии и приоритети. Всяка година престоя на управляващите струва на гражданите 2 млрд.лв. и 50 000 емигранти.

Доверието сред хората ги няма въпреки “вашите успехи”, коментира на свой ред Бюрхан Абазов от ДПС.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар