Home » България » Путин изпроводи Бойко Методиевич Борисов с покровителствен шамар зад врата
Путин изпроводи Бойко Методиевич Борисов с покровителствен шамар зад врата

Путин изпроводи Бойко Методиевич Борисов с покровителствен шамар зад врата

Сподели новината

След като за втори път в рамките на седмица Бойко Методиевич получи безрезервна подкрепа от руското посолство срещу американските критики към управлението му, премиерът с благодарност и в знак на съгласие с позицията на Кремъл премълча руския клин, на който се надява да му помогне някак си да продължи да властва на принципа “клин клин избива”

Това пише журналистът Иво Инджев в своя блог.

Това обаче са надежди, за които като деца казвахме, че са “говежди”. И той го знае. Личи си от отчаянието, с което се вкопчва във всяка възможност за финална пропаганда преди изборите, които му вещаят последна, този път катастрофална за неговото премиерстване пирова победа. И “говедата” дори мобилизира за целта с вчерашното си посещение във ферма за биволи.

Днес, пак за последно като премиер, завъртя отново най-изтъркана плоча на своята пропаганда: за западната солидарност. Опита се да си припише заслугата за голяма пратка ваксина, очаквана в България. Иначе мълча като пукал в най-тежките дни на пандемичната криза, през които България оглави световните класации по смъртност на глава от населението от китайския вирус. Но появи ли се най-малък признак за обратна тенденция, моментално излиза като кукувица от швейцарски часовник да ни съобщи добрата новина, че има лек спад в настъплението на пандемията у нас.

В последния ден, разрешен за агитация преди изборите, Методиевич извърши поредните си рейдове без предварително оповестяване, избягвайки сблъсък с подготвени гневни граждани, пред които не смее да се изправи очи в очи. Едва ли разбира символизма на показаните от неговата радиоточка видеокадри как “инспектира” сам празни помещения в “София тех парк” и в УНСС, където няма студенти в условията на карантината.

Мисли си , че постъпва много хитро, но всъщност е доста тъпо да се възползва от този вакуум да си говори сам. Вероятността да получи нови дози гражданско презрение е много по-голяма от очакванията му за аплодисменти за самохвалните му монолози.

Имитаторът на Тръмп по линия на монологичния му “диалог” с публиката доближава с джипката си края на това състезание със себе си. Още не знаем как ще се опита да прескочи пропастта на обезвластяването, когато няма да може да състави ново правителство и да ни командва от джипката. Но нека не гадаем и да го оставим да ни изненада с някой нов циркаджийски номер.

Това ми го говорят звездите на социологията. С колкото и да надделее над БСП, както и да ликува като победител, той вече е победен на терена на собственото му хитруване. Успя да настрои всички срещу себе си – нещо като малък Путинчо, който прилича на батюшката си от Кремъл, постигнал невиждано по своя успех карантиниране на Русия спрямо света в режим на имперска самоизолация.

Методиевич пропусна да скочи навреме от джипката и сега ще завлече в пропастта и онези, които се возят с него. Или по-точно не му позволиха да натисне спирачката, както през пролетта на 2013 година. Натиснаха го най-напред да изпълни обещанието си от 2018 година пред Путин да му довърши и да плати с нашите милиарди руския “Турски поток”, а след това ако ще да мре политически.

Сега гледа тъжно като гладиатор, спазарен от господаря си да победи, но с цената на живота си като премиер.

Изстискаха в мечешката си руска прегръдка и последната му капка преданост на поста, но не го пощадиха – изобличиха го като бенефициент на руското покровителство, което той прие безпрекословно като покровителствен шамар зад врата от батко си Путин. Дали този най-важен изобличаващ го факт стана ясен за простите, на които разчита да го пенсионират като премиер поне с още един тур за овации в урните на арената?

Едва ли. Защото са прости. Но няма да му е простено завинаги да се измъква, качен на гърбовете на плебеите, интересчиите, кариеристите и корупционерите. Изпадането от джипката “ с 200” ще бъде фатален край на политическата му кариера, белязана досега от безспирен възход на падението да бъдем управлявани от вожда на дебелокожите за срам пред целия свят.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 4.5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар