Home » България » Две Българии – едната е излишна
Две Българии – едната е излишна

Две Българии – едната е излишна

Сподели новината

Двама млади българи се превърнаха в централна тема по новинарските сайтове и социалните мрежи със своите действия през последните дни. Единият – 19-годишен младеж, притежаващ автомобил и начин на живот, за който почти всеки мечтае, а другият – 21-годишна спортистка, която накара цяла България да се развълнува.

Това са двата свята в България, като единият е излишен, а в изграждането на другия трябва да участва цялото ни общество. За съжаление, пътят, по който вървим е към грешната България, а ако не настъпи обрат скоро – то може да сме загубили завинаги другата.

Едва ли има родител, който не иска най-доброто за детето си, но старата поговорка гласи, че пътят към ада е осеян с добри намерения. Така едни успели български бизнесмени купуват автомобил за над 400 000 лева за рождения ден на своя 18-годишен син.

Младежът все още не е завършил училище, едва ли има и ден трудов стаж, но въпреки това – притежава всичко това, за което някога е мечтал. Това, което почти всеки е очаквал след хвалбите му в социалните мрежи, се случи – след буйна нощ в Слънчев бряг и висока скорост, колата вече е за скрап. Едва на 19 години Божидар е унищожил нещо за безбожно много пари, без да е създал нищо през живота си.

Реакциите в мрежата бяха също очаквани, но и унищожителни за това 18-годишно момче.

Всеки един коментар за него обаче трябва да бъде отнесен към неговите родители, които са истинските виновници за случилото се. Вероятно те са изкарали всеки лев с честен и неуморен труд, създавайки успешен бизнес, но с възпитанието на своето дете, те създават индивид, който получава всичко на готово. Това се мултиплицира в обществото, а все повече негови връстници приемат това като модел на подражание. Независимо дали колата струва 400 000 или 40 000 лева – това убива съзиданието в личността, а оттам се рушат и устоите на цяло едно поколение.

Другата България – 21-годишната Ивет Горанова.

Момиче, чийто профил в социалните мрежи е изпълнен единствено със снимки от тренировки и състезания. Момиче, за което довчера малцина бяха чували, но днес е повод за гордост за цялата нация. Ивет прекъсна 13-годишно чакане на България да чуе химна на Олимпийски игри.

Всичко това благодарение на нейния труд, упоритост и лишения, както и нейните родители. Те не са й купили кола за 400 000 лева, а през целия й живот са й учили, че сама може да постигне всичко. На 21 години – тя стъпи там, където малко успяват!

Въпросът е в коя България ще възпитаваме нашите деца. В бъдеще те ще заемат местата, от които зависи цялото общество и нация, като ще възпитават и следващото поколение.

Източник: Трафикнюз

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар