Home » България » Здравей, Киро, но нещо не е наред. Скрий се в тунела под Шипка
Здравей Киро но нещо не е наред. Скрий се в тунела под Шипка

Здравей, Киро, но нещо не е наред. Скрий се в тунела под Шипка

Сподели новината

Здравейте, обърна се Кирил Петков при второто си излизане на трибуната на Народното събрание, за да прочете нещо. Сякаш се намираше на Главната в Пловдив на среща с избиратели.

Здравейте, поздрави Кирил Петков народните представители. Искаше да каже, че е бъдещият премиер и е важно това, което говори. Например, че отдавна трябвало да се пробие тунела под Шипка, а сме мотали толкова време. Обясни, че положението в Монтана също не е розово, да не говорим за магистрала Хемус. Все важни работи, които сега били в ръцете на алчни лобисти.

Здравей, Киро, но нещо не е наред.

Не може да излизаш два пъти на трибуната и да сричаш, да се запъваш и да не знаеш къде се намираш. Смях в залата и не само заради „здравейте“. Нали все пак си с диплома от Харвард. Или тя има по-малко значение от декларацията с невярно съдържание, с която стана служебен министър на икономиката. Сигурно.

Влюбен си в президента Радев, но не говори като него – държавата е блато, стеле се мрак, апаши кръстостосват страната и дете от майка прибират. Такава е картината според вас двамата. Но има и нещо бляскаво – това сте вие, които ще оправите този батак за по-малко от 800 дни. Ако така продължаваш, скрий се в тунела под Шипка, който ще копаеш.

И кой дявол те би да направиш Никола Минчев шеф на парламента?

Сякаш той не е от адвокатската кантора, на която, чрез твоите хора в Банката за развитие, плащаше по 20 000 на месец за правни услуги. Нали сте от отбора на „почтените“, или той се е разтурил при силния мирис на власт.

А на старите кадри се вижда и момчето, което избра за зам.-председател на парламента от ПП – Мирослав Иванов. Ролята на този младеж от Ямбол в предизборната кампания беше изключително важна. Той слизаше първи от брандирания партиен автобус и ти ръкопляскаше пред камерите, когато ти слизаше. Оказва се, че това е сериозна подготовка за сложния парламентарен живот.

Я, вятърът на промяната е довял щрудели, освен Пеевски, констатира червен депутат новия асортимент в парламентарния бюфет. Не, не само щруделите. Промяната продължава.

Но нещо не е наред, Киро.

Първият ти ден в Народното събрание е провал. А повечето от хората, които си събрал, стигнаха върха на кариерата си – да си направят селфи в българския парламент.

С тях и тунела под Шипка няма да прокопаеш.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар