Home » Скандално » Борисов: Ще стана светец! Икона ще ми сложат в офиса на ГЕРБ. Народът ще плаче за мен!
Борисов: Ще стана светец! Икона ще ми сложат в офиса на ГЕРБ. Народът ще плаче за мен!

Борисов: Ще стана светец! Икона ще ми сложат в офиса на ГЕРБ. Народът ще плаче за мен!

Сподели новината

”В ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират”. Така Бойко Борисов отговаря на въпрос на ”24 часа” дали се притеснява, че Бойко Рашков може да отиде в Банкя и да го арестува.

Особено място в размислите му за държавното управление намира прокуратурата. Според Борисов заради министър Бойко Рашков и неговите методи „само прокуратурата остана крепител на демокрацията“. Впуска се и в размисли за ролята на МВР в структурата на държавата и нарежда полицията до прокуратурата като разследващ орган.

„Те не трябва да се превръщат в репресиращи. Ако има промяна и ако има логични предложения, така че да няма законова възможност това да се допуска, то тогава кой човек е там (в МВР), няма да има никакво значение. Именно заради това в МВР разделихме политическото от професионалното ръководство.

А сега министърът в МВР е всичко.“, казва Борисов и доколкото признава грешки, поделя вината с Цветан Цветанов, като е бил вътрешен министър:

„Не мога да кажа, че Цветанов е виновен и аз не съм знаел. Кръщаваше операции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е срам, като се сетя какво сме правили. Заради това сега е много оздравителен период за партията и хората в нея, за да не допуснеш повече такива грешки. Примерът ви е правилен. Те („Продължаваме промяната“) летят по нанадолнището с пълна сила, повтаряйки всички наши грешки. Само че ние го грешахме за 1 година, а те го грешат за 1 ден.“

Но на фона на Рашков според Борисов единственият пазител на демокрацията се явява прокуратурата: „И нека го кажа, главният прокурор бе избран по правилата на българските закони. Ето сега премиерът Петков каза, че иска да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата – какво става с политическия ти опонент?! Но това изказване от премиера не звучи скандално явно.“

Оказва се, че Борисов е много доволен, че прокуратурата ще провери серийните номера на кюлчетата от снимките на нощното му шкафче в „Бояна“: „Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат – чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват.

Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на когото и да било и винаги съм смятал, че трябва да бъда еднакво и равно отдалечен. Аз не съм съгласен с решението на прокуратурата и по казуса с премиера Петков, но щом са го решили, аз го приемам. Толкоз.“

Борисов продължава да се смята за най-подготвения държавник в момента в България.

„Аз дори и в държавата не виждам по-опитен и по-знаещ и можещ от мен в тази сфера. (…) В банковия съюз и чакалнята на еврозоната бяхме преди Хърватия, а Хърватия сега ще влезе в зоната. А България няма да влезе. Защото те не работят за това. Транспортният министър излиза и ти казва, че си е оставил на фамилията фирмата, а е шеф на конкурента – на пощите.

Първото му решение на Министерски съвет е да си направи летището в Русе, за да може да си ходи. Това не е ли конфликт на интереси?! Бизнесът на г-н Петков е хранителни добавки и първото решение е да си вземе БАБХ на пряко подчинение. Да не е при Корнелия Нинова, а да е при него. Ако го правехме ние, представяте ли си какво щеше да се случва?! Днес ставам премиер и от утре правят летището в Божурище да мога да си ходя със самолет до Банкя. Не се прави така.“

На две места в разговора подчертава колко мъдро е постъпил да построи „Балкански поток“, защото „да, когато строихме “Балкански поток” една от целите беше, че когато през една територия преминава южният газов коридор, тя не е цел. (Има предвид военна цел.)

Това съм го мислил геостратегически как ще стои. Помните моето изказване, че искам в Черно море да има газопроводи, туризъм, платноходки.“ България плати 3 млрд. лв. за транзитния газопровод, от който газ в България не остава, а свързва Турция със Сърбия.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар