Home » България » Шофьор сподели какво са му проверили катаджии, мнозина се изненадаха! Без такъв стикер могат да ви свалят номерата
Шофьор сподели какво са му проверили катаджии мнозина се изненадаха! Без такъв стикер могат да ви свалят номерата

Шофьор сподели какво са му проверили катаджии, мнозина се изненадаха! Без такъв стикер могат да ви свалят номерата

Сподели новината

На интересна публикация във Фейсбук попадна Plovdiv24.bg. Водач на лек автомобил „Мерцедес“, с пловдивска регистрация, е бил спрян за проверка в Родопите от служители на МВР.

Ето какво споделя шофьорът: „Село Търън. Проверка заверка пожарогасител и оборудване! Тази година поне успях да покажа стикера, че миналата го заверявах за нищо“.

В коментарите под поста много потребители си признават, че не знаят за подобен стикер.

„Стикер за пожарогасител? От 10+ години имам книжка, даже не знаех, че съществува такова нещо“, напълно откровен е коментиращ публикацията, която е от вчера по обяд.

Миналата седмица купих нов пожарогасител 1 кг. за 23 лв. със заверка за 1 година. Ако занесете стар и само се провери, цената е около 8 лв. Големите прахови и водни (не са удобни за носене в кола) миналата година се заверяваха за 16 лв за 1 бр.

Явно не сте гасили кола с тия пожарогасители 🙂 . Преди 3 години на Тракия трима се опитахме да загасим един Опел, огъня в началото беше само под предния капак. Колата изгоря за 10 минути.

Аз само да кажа за протокола вие вобще ако разчитате тези пожарогасители да изгасят нещо повече от огън за пикник се заблуждавате много. тествано!

Прахът в пожарогасителя след една година се сляга,и ако не дай си боже се наложи да го ползвате, няма ефект. Затова е хубаво този стикер да не е проформа, а реално извършен преглед .

Какво казва законът?

Пожарогасителят в автомобила не само е задължителен – той трябва да е в годност и изправност. Също както колата, този уред подлежи на задължителен периодичен преглед, който се извършва в лицензиран сервиз. При него се поставя стикер, удостоверяващ премината проверка.

Маркира се датата на извършеното обслужване и крайният срок за следващата проверка. Ако пътните полицаи установят при проверка, че уредът не е бил проверен, могат да спрат колата от движение.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар