Home » Свят » Британско научно списание : Руската ваксина е 100 % ефективна
Британско научно списание : Руската ваксина е 100 % ефективна

Британско научно списание : Руската ваксина е 100 % ефективна

Сподели новината

Авторитетното британско научно списание “Лансет” публикува резултатите от изследванията на руската ваксина “Спутник V” срещу COVID-19, създадена от института “Гамалея”.

В публикацията се посочва, че препаратът е 100 процента ефективен, съобщават световните агенции и Интерфакс.

Резултатите от двете изпитания, проведени през юни-юли тази година с участието на 76 души, са приветствани от Москва като отговор към критиците, съобщава Ройтерс.

Сп. “Лансет” предоставя подробни данни от първата и втората фаза на клиничните изпитания. Отбелязва се, че всички доброволци са развили стабилен хуморален и клетъчен имунен отговор. Освен това отчетеното ниво на антитела е 1,5 пъти по-високо в сравнение с това на преболедували инфекцията.

Според директора на института “Гамалея” Александър Гинцбург, публикацията за руската ваксина е оценена от петима независими рецензенти в съответствие с всички международни правила.

Материалът е придружен от коментари, които институтът счита за “честни и премерени”, съобщава Интерфакс.

Отбелязва се също, че сп. “Лансет” възнамерява да продължи поредицата публикации за руската ваксина. Планира се и публикуването на резултатите от третата фаза на клиничните изпитания, която трябва да започне скоро в Москва. В нея ще участват 40 хиляди доброволци.

Източник: Лупа БГ

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар