Home » Lifestory » Синът на първата ни дама проговори: Вторият ми баща Румен Радев винаги е до мен
Синът на първата ни дама проговори: Вторият ми баща Румен Радев винаги е до мен

Синът на първата ни дама проговори: Вторият ми баща Румен Радев винаги е до мен

Сподели новината

Синът на първата дама Десислава Радева от брака й с депутата от БСП Георги Свиленски – Страхил, за първи път проговори публично, но не пред български медии, а за студентския вестник на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова в Америка, където през това лято се дипломира.

Няколко месеца преди да вземе кетап за бакалавър по бизнес администрация, наследникът на Ген. Деси е интервюиран за университетския вестник, а статията, която излиза за него, е със заглавие „Студент волейболист 3-ти курс се справя с фамилната известност“, съобщава retro.bg. В материала се разказва как преди да пристигне в Щатите през 2016 г., Свиленски е живял през цялото време в своята родна страна – България, където негов доведен баща е настоящият президент Румен Радев, с когото имат добра връзка.

„Имаме приятелски отношения с него. Обичаме да се разхождаме заедно и той винаги е до мен“, споделя Страхил за своя пастрок. „Той има повече от приятелска роля в живота ми, но така ми харесва, защото с него е лесно да се говори и винаги мога да му поискам съвет“, допълва доведеният син на Румен Радев.

В статията се казва, че Свиленски е живял три години заедно с Радев, преди да замине за Америка през 2016-а.

Според твърденията му Радев е споделял един покрив с него и майка му Десислава от 2013 г. В същото време обаче държавният глава все още е бил законно женен за първата си съпруга и майка на двете му деца – Гинка, с която се развеждат официално на 20 януари 2014 г.

Страхил продължава разказа си, като признава, че е опитал да запази политическата позиция на втория си баща в тайна, а една от причините, поради която му харесал животът в Америка, била, че можел да избяга от цялото внимание, което вървяло ръка за ръка с поста на Радев.

„Не мисля, че това, че моят втори баща е президент, ме определя като човек. Предпочитам хората да съдят за мен по моите постижения и провали. Нямам никакви заслуги за това, което е направил той“, допълва синът на първата дама, който стана спортист на годината в своя ВУЗ през миналата година.

Той разкрива, че е получил спортна стипендия, за да играе волейбол в университетския тим на „Маунт Мърси“, когато завършил Испанската гимназия в столицата, и споделя някои от бъдещите си планове. „Искам да запиша магистратура в Европа, да поиграя още 2-3 години там и да започна професионалната си кариера“, казва Страхил, който още от осмокласник дава заявки за волейболния си талант, а преди да стане студент, е една от звездите на „Левски“.

„Хобитата ми включват гледане на спортни програми, играене на видеоигри и излизания с приятели и съотборници“, лаконичен е Свиленски, когато го питат как прекарва свободното си време. Той споделя, че е доволен, че е срещнал доста интересни хора в университета и е успял да завърже интернационални приятелства.

„Няма нищо специално покрай мен. Опитвам се да бъда съвсем нормален човек“, завършва откровенията си Страхил.

Прави впечатление, че в целия материал, посветен на него, няма нито ред за биологичния му баща – депутата Георги Свиленски. Името на майка му Десислава също отсъства. При последното си прибиране у нас обаче Страхил бе засечен именно със своя роден татко в голям столичен мол, където двамата обменяха пари в чейндж бюро.

Въпреки очакванията бившите съпрузи Георги и Десислава да се съберат заедно по случай официалната церемония за връчването на дипломата на сина им в Щатите събитието не се състоя заради пандемията от коронавирус и бе проведено онлайн. Не е ясно обаче дали и къде е кандидатствал Страхил, за да продължи образованието си с магистърска степен.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар