Home » България » Доц. Кунчев: Може да има по 5-6 хиляди заразени на ден, иде …
Доц. Кунчев: Може да има по 5-6 хиляди заразени на ден иде ...

Доц. Кунчев: Може да има по 5-6 хиляди заразени на ден, иде …

Сподели новината

Затваряне на нощните заведения, прекратяване на събиранията – политически и социални, както и затваряне на стадионите.

Това са следващите мерки, които вероятно ще бъдат наложени у нас, ако заразените от COVID-19 достигнат 5-6 хиляди на ден, разбра Скандални.

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред нова тв тази сутрин. Това се случва в редица европейски страни в момента, допълни той. И уточни: „Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения.“

Доц. Кунчев коментира, че няма информация доброволци да са се отзовали на вчерашния призив на здравния министър проф. Костадин Ангелов да помагат в COVID-отделенията в страната. „Определени резерви са студентите от шести курс, пенсионирани служители и доброволци от Червения кръст, но при тази ситуация не са много хората, които искат да се отзоват.

Ясно е, че положението е тежко. Аз лично не вярвам във вноса на лекари от чужбина“, заяви специалистът по повод кризата с медицински персонал.

„Хирургичната маска, за да е ефективна, работи 2-3 часа, след което трябва да се смени“, подчерта доц. Кунчев. В момента у нас числото „R’ се повишава – 10 души заразяват 12. „Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат.

Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост“, завърши песимистично доц. Кунчев.

Източник: Марица

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар