Home » България » Ангелов с първи новини кои мерки отпадат и какво остава затворено от 1 април
Ангелов с първи новини кои мерки отпадат и какво остава затворено от 1 април

Ангелов с първи новини кои мерки отпадат и какво остава затворено от 1 април

Сподели новината

На базата на всичко това сме изключителни оптимисти за темпа на ваксинацията. Вчера ваксинираните са близо 10 000, раздадените ваксини по РЗИ вече са факт. Стартираме разпределението и на ваксините на Модерна.

На фона на всичко това, имайте предвид, че сме обнадеждени от факта, че на национално ниво броя на хоспитализираните леко започва да намалява. Надяваме се това да е трайна тенденция, посочи министърът.

Така че се надяваме в момента да сме в най-високата точка на пика, за който говорим, допълни той.

Вчера много експерти коментирахме какво да се случи. Най-много „за“ има за връщане на учениците от 12 клас в училище, т.е. след пролетната ваканция. Децата се връщат в яслите и детските градини на 5 април.

„Надяваме се да сме на най-високата точка на пика на тази 3-та вълна. Връщане на учениците се предвижда да има от 1-ви до 12-ти клас в училище, също така децата се връщат в яслите и детските градини от 5-ти. Театрите могат да работят при 50% заетост

От 5-ти до 12-ти ще изградим план с Вълчев. За висшите училища до 12ти април ще останат в тази форма, а след 12-ти обсъждаме да се върнат всички, които не могат да проведат занаятия в електронна среда.

От 1 април театрите с 30% капацитет ще работят. По отношение на моловете – няма да се отворят от 1 април, както и големите магазини.

До края на днешния ден ще има заповед.

За фитнесите се обсъжда от 1-ви да работят при 30% капацитет. Мероприятия на закрито не предвиждаме да се провеждат до края на месец април.

Изключение ще се направи само за тези, които могат да осигурят пространство на открито. Ресторантите – от 1 април ще могат да работят само тези, които имат открити площи – градини. Нощните заведения остават затворени, посочи той.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар