Home » Свят » Русия не започва войните, тя ги завършва! Иде Третата Световна!
Русия не започва войните тя ги завършва! Иде Третата Световна!

Русия не започва войните, тя ги завършва! Иде Третата Световна!

Сподели новината

Казва се, че мирът е само почивка между войните. И даже глупаците вече разбраха, че светът е на прага на нова световна война.

Освен това светът има едно неотменимо качество – да се променя. През последните 30 години това се случваше с бясна скорост. През тях границите на предишния свят бяха променени, а международното право – тотално потъпкано. Но не от „страшната Русия“, а от „демократичните“ западни страни, начело със САЩ. Да видим какви ги свършиха САЩ през последните 30 години: бомбардировки над Югославия, анексиране на ГДР, разпадане на Чехословакия, Варшавския договор и СИВ, инспирирани отвън държавни преврати в Грузия, Украйна, Киргизстан…

На какво основание САЩ избомбиха и днес се разпореждат в суверенни държави като Афганистан, Ирак, Сирия? С какво право унищожиха Либия? Няма отговор. За Запада международното право не съществува. И също така, какви по-точно права на човека защитават американците в Афганистан, Либия, Сърбия, в Донецк…

Според Запада имаш право на самоопределение само ако им се подчиниш напълно. Други варианти няма. А ако страната ти няма население над 100 милиона, мощна промишленост и ядрено оръжие – за никаква независимост не може да се говори.

Заради САЩ и западните им партньори на планетата Земя вече няма никакъв мир.

Има война в различни форми – икономически санкции и ембарга, пропаганда на неправителствени организации, финансирани от САЩ, организирани отвън държавни преврати, граждански войни или открити агресии, цветни революции… и водената от Запада вековна война срещу Русия. И срещу Китай, разбира се. Но преди всичко срещу Русия. Защото Русия от векове е самостоятелна и има ресурси, които не иска да даде на Запада, който все повече изпитва крайна и спасителна необходимост да й ги открадне.

Споменах в началото една мисъл на древните римляни: че мирът е само почивката между войните. Сегашният кратък период на затишие завърши. И светът отново се свлича към война.

Проблемът е, че както показва историята, Западът без външен враг не може да съществува и ако остане задълго без такъв – започва да се саморазрушава. Такова е естеството на неговата капиталистическа система. Сега САЩ се разрушават вътре в самите си граници – по расови, социални и най-вече системни причини. А Европа се разпада по етно-конфесионални и други граници.

За да се спаси, на Запада му е нужен спешно „ужасен враг“, с който идеологическото, икономическо и военно противостоене неизбежно да завърши със спасителна за икономиката и системата му война.

А кой е най-подходящ за ролята на такъв враг – разбира се, Русия.

Китай досега беше „далече“, но от 30 години и той подкопава Запада и тика към неговия разпад. Западът е на такъв пределен момент, в такава тежка криза, че Русия и Китай му пречат дори със самото си съществуване.

И виждаме, че към Русия отново плъзнаха и пълзят армии, които все по-здраво затягат обръча около Москва. Западният елит взе курс към война. Друг изход за тях няма. Нищо друго не може да ги спаси от системната им криза. Войната е неизбежна и е въпрос само на време. Когато са напълно готови за удара, тогава западняците ще измислят и окончателния предлог.

Но и сега, както и в миналото, САЩ и Западните им партньори отново не са разчели уникалното качество на Русия да възкръсва, да се събира и да се съсредоточава ефективно върху най-важното, когато е най-необходимо.

Западът чакаше 25 години Русия да се самоунищожи. Това не се случи и той спря да чака. Лидерът им САЩ отново заложи на война с чужди ръце и кръв.

И всякакви опити на Русия да преговаря със Запада ще са безполезни. Всичко е решено отдавна.

Още преди около 60 години Западът измисли тактиката на бавното навлизане във война. Смисълът е потенциалният противник да не може да определи дали вече е време за война или е още мир. Дотътриха 10 танка до границата на Русия. Това война ли е, или не? Докараха на близкото летище 10 самолета. Време ли е за война, или просто плашат? Въведоха санкции, в началото малки. Дали е време да се воюва? След това започват проверки на устойчивостта – диверсанти взривяват един вагон. Това война ли е или случайност? След това цял завод или ВЕЦ. Това пък какво е?

И така нататък – от години. Докато не стане твърде късно.

Тази западна тактика беше съчинена още в края на 60-те години и съм от малцината анализатори, които още я помнят. Ставаше дума за 26-те степени на ескалацията – от дипломатически стъпки до преки действия и обмен на ядрени удари. Стъпките не са забравени, но са ги скрили зад други действия и те действат отново. Следейки тези стъпки, не е трудно да се досетим, че сегашната спирала на изостряне следва тези предписания и че във военната тактика на Запада спрямо Русия е включено давлението – атаки в „горещи точки“ по целия периметър около нейните граници – от Финландия до Монголия.

Избраха НАТО като основен проводник на агресивната въоръжена русофобия и координатор в Европа и Закавказието. Сега готвят и нова „желязна завеса“, този път между Източна Европа и Русия. Спускат я с проекта, в който участва и България – „Три морета“. Москва вече предупреди, че това ще доведе до пълен разрив между Европа и Русия, а 12-те страни от кордона ще са в постоянно състояние на война с Москва.

Някога ген. Столипин бил казал „дайте на държавата ни 20 години мир – вътрешен и външен, и няма да повярвате докъде ще се извиси Русия“. Наивник? Кой би дал на Русия цели 20 мирни години? Никога не е имало такова нещо. Защото Русия е твърде голяма и богата, и защото заема най-благоприятното положение на планетата- центърът на Евразия. Всеки геополитик ще ви каже, че който контролира сърцето на Евразия, той ще контролира и света.

Но този път Русия, въпреки че е под колосален натиск, се оказа готова.

Русия, както никога преди, е в пълна бойна готовност. След края на 90-те години армията на съвременна Русия никога не е била на такова високо равнище на своите бойни възможности, както сега. И само с едно натискане на копчето може да унищожи целия Запад.

Въведе хиперзвуковите оръжия – шах и мат. Писал съм много на тази тема.

Да вземем и петгодишната операция на Русия в Сирия. Такова нещо не е било никога – всяка ракета попадаше директно в целта, стратегическа внезапност за врага, унищожена 300-хилядна армия на терористите от Ислямска държава, финансирана и въоръжавана от САЩ, Англия и Израел, натрупан реален военен опит от всички военни летци, от цялата военна полиция и от целия висш генералитет и командири – до командир на полк и даже на батальон.

Неслучайно още преди няколко години отделих голямо внимание на новия команден център в Москва, т.е. на новата Ставка. На Запад обаче не разчетоха никак правилно историята с центъра. А той означаваше само едно – Русия отново влезе в режим на война.

А когато мечката излезе от бърлогата, много трудно се връща там.

Не я дразнете. Защото когато Сергей Викторович /Лавров/ – външният министър на Русия излезе от стаята, след него влиза Сергей Кужегутович /Шойгу/ – министър на отбраната /или както се казва „виждал съм карти на руския генерален щаб. На тях Америка я няма“/. И се молете от стаята да не излиза Шойгу. Защото след него влиза Путин, облечен в униформата на главнокомандващ. Най-вероятно ще е без военен чин, /както на Си Цзинпин или някога на Кастро/. Но пък ще държи едно куфарче с един червен бутон.

За да се потвърди старата максима, че „Русия не започва войните, тя ги завършва“.

Красимир Иванджийски, Skandalno.net

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар