Home » Здраве » Грозната истина за сиренето, която трябва да знаете
Грозната истина за сиренето която трябва да знаете

Грозната истина за сиренето, която трябва да знаете

Сподели новината

Сиренето е неизменна част от ястията, които консумираме. Едва ли можете да си представите шопска салата, омлет или баница без този млечен продукт.

Любимото ни сирене изобилства от полезни елементи и дори тези, за които е противопоказна консумацията на мляко поради непоносимост към лактоза, могат да го консумират.

Но въпреки това дори и напълно здравите хора трябва да внимават със сиренето. На фона на всички тези ползи, горчивата истина за него остава скрита за много от нас.

Освен че трябва да изберем правилния вид сирене, трябва да го консумираме с повишено внимание.

Въпреки ползите за здравето ни, този продукт съдържа значително по-високо количество наситени мазнини от много други храни. Консумацията му увеличава вероятността от отлагане на холестеролни плаки, което от своя страна повишава риска от сърдечно-съдови патологии.

Сиренето е добър източник на протеини, но същевременно с това то може да съдържа 10 пъти повече наситени мазнини от млякото.

Също така не трябва да забравяме, че то е висококалоричен продукт.

Според диетолози сиренето съдържа пет пъти повече килокалории от млякото, при равни количества на двата продукта.

Освен това експертите са единодушни, че сиренето е пристрастяващ продукт. За много хора е невъзможно да се откажат от консумацията му, след като го опитат веднъж.

Съдържанието на мазнини и калории в него може да повлияе негативно на здравето ни.

Хората, които следят теглото си, трябва да отдадат предпочитание на твърдите сирена, защото те засищат по-бързо и съответно това се случва при консумацията на по-малки количества.

Източник: Актуално

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар