Home » Свят » Изтекъл видео-разговор: Лекари завишават броя заразени с COVID-19. Трябва да бъдем по-плашещи!
Изтекъл видео-разговор: Лекари завишават броя заразени с COVID-19. Трябва да бъдем по-плашещи!

Изтекъл видео-разговор: Лекари завишават броя заразени с COVID-19. Трябва да бъдем по-плашещи!

Сподели новината

“Трябва да бъдем по-плашещи… Да им кажем: “ако не се ваксинираш, знаеш, че ще умреш”

Конферентен разговор между американски лекари и маркетингов директор на болница в Северна Каролина изтече в социалните медии. В него се вижда как лекарите обсъждат как да завишат броя на заразените с COVID-19 пациенти в индикативната таблица с данни на болницата.

Медията National File обяви, че е получила записа от „вътрешен източник“ в здравната система Novant Health System, част от която е болницата New Hanover Regional Medical Center в Уилмингтън, щата Северна Каролина.

National File публикува шокиращото видео в своя Twitter акаунт на 10 септември 2021 г.

National File и други местни медии, които съобщиха за видеото, идентифицираха в него д-р Мери Катрин Рудик – лекар в медицинския център, която пита Каролин Фишър, маркетингов директор на болницата, как да се завиши броя на COVID-19 пациентите с цел да се всее страх сред неваксинираните.

„Мисля, че трябва да бъдем по-директни, трябва да бъдем по-агресивни. Трябва да кажем нещо от сорта: ако не се ваксинирате, знаете, че ще умрете – подканя Рудик във видеото. – Нека бъдем наистина директни с тези хора.”

Видеото започва с Фишър, която обяснява как нейният отдел представя на обществеността „важни цифри“ – процента на неваксинирани, ваксинирани и процента на смъртните случаи в интензивното отделение (ICU).

След това Рудик задава въпроса как случаите на възстановили се след COVID-19 могат да бъдат включени в броя на хоспитализираните с COVID-19.

„Според мен, в този момент трябва да сме определено по-сплашващи за обществеността – кава Рудик. – Все още много хоспитализирани, които разглеждаме като прекарали COVID, не са включени в бройката. Как да включим тези хора, които са имали COVID в броя на пациентите, които се намират в болницата?“

След това Фишър задава въпроса дали има предвид всеки пациент, който е бил в болницата „от началото на COVID“.

Рудик отговаря: „Това са хората, които са все още вътре. Може би трябва да го обсъдя с някой друг, но мисля, че това са важни цифри: пациентите, които все още са в болницата, които вече не са в COVID отделението, но все още са тук по различни причини.”

На Zoom разговора присъства и Шелбърн Стивънс, президент на New Hanover Regional Medical, която отбелязва че тези пациенти се класифицират като „възстановили се“.

“Но мисля, че от нашата гледна точка, можем да продължаваме да ги считаме за COVID пациенти, защото все още се лекуват”, заявява Стивънс.

Рудик добавя, че според нея тези пациенти също трябва да бъдат „взети предвид, защото след като вече не са в изолация, те отпадат от броя на COVID пациентите“. В отговор Стивънс казва, че по-късно могат да обсъдят офлайн „как да направят тези неща с отдела по маркетинг.”

Отговорът на Novant Health

На искането за потвърждение дали лицата във видеото са служители на New Hanover Regional Medical Center и какъв е контекстът на видеото, откликна говорител на Novant Health. Той заяви пред американското издание на The Epoch Times, че служителите, участващи в откъса от видеото, са свидетели на „най-високите нива на хоспитализация и смъртни случаи от COVID-19 до момента в пандемията, въпреки свободния, безплатен достъп до безопасни и ефективни ваксини“.

„Това е откровена дискусия сред специалисти по медицина и комуникации, за това как можем по-точно да предадем тежестта и сериозността на ситуацията в нашите болници и в нашите общности“, обясни говорителят.

„По-конкретно, данните, които публикувахме, не включват пациенти, които остават в болницата, заради свързани с COVID-19 усложнения, въпреки че вече не са в COVID-19 изолация. Така че това не дава пълна картина как нашите пациенти и нашите болници са засегнати от COVID-19.”

Болницата продължава да се грижи да няма дезинформация, обяви нейният говорител и уточни, че се стреми „да бъде прозрачна и да представя цялостната картина“.

Мат Макгрегър отразява новини от щатите Северна и Южна Каролина за американското издание на The Epoch Times.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар