Home » Lifestory » Куче лежа 13 часа върху паднал в планината мъж и го спаси от измръзване
Куче лежа 13 часа върху паднал в планината мъж и го спаси от измръзване

Куче лежа 13 часа върху паднал в планината мъж и го спаси от измръзване

Сподели новината

Паднал в планината турист в Хърватия беше спасен от кучето на братовед си. Животното стояло часове наред върху човека, за да го топли до пристигането на спасителна помощ, разбра Скандални.

В събота на 1 януари група от четирима мъже и кучето на единия тръгват на разходка в масива Веребит, в Хърватия. Двамата братовчеди и техните приятели преминавали през хлъзгав наклон, когато единия от мъжете и 8-месечния аляски маламут паднали на 150 метра в дере. Другите трима алпинисти нямало как да им помогнат и веднага извикали помощ.

Спасителната помощ обаче не можа да се намеси бързо, тъй като мястото, където са открити 50-годишният мъж и кучето, е много трудно достъпно. Освен това метеорологичните условия били неблагоприятни, съобщава The New Republic.

Мъжът е оцелял при падането, но е изложен на риск от измръзване. Нещо, от което кучето Норт го е спасило.

Животното се е сгушило върху него, за да го топли през 13-те часа до пристигането на спасителите. Падналият турист е спасен от хипотермия, която би имала сериозни последици.

Това съобщи хърватската планинска спасителна служба в Туитър, където на следващия ден огласи подробности за инцидента и спасяването.

Кучето продължило да бди над приятеля си по време на тяхната намеса и евакуацията на носилка, както се вижда на снимките.

Пострадалият мъж е откаран по спешност в болница. Що се отнася до четирикракия герой, той се измъкна невредим.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар