Home » Скандално » Убиецът на Милен Цветков може да отърве затвора, ето защо (видео)
Убиецът на Милен Цветков може да отърве затвора ето защо (видео)

Убиецът на Милен Цветков може да отърве затвора, ето защо (видео)

Сподели новината

Кристиан Николов, който беше осъден на 9 години затвор за смъртта на Милен Цветков, може да излежи само 3 години, разбра Скандални.

След решението на магистратите от тази седмица, Николов остава под „домашен арест“ до окончателното произнасяне и на третата инстанция.

Писателят Александър Шпатов е работил като редактор в предаването на Милен Цветков. Спомня си последния им разговор месеци преди фаталния Великден.

„Бяхме си разменили съобщения за Нова година. Аз му бях написал, че съм убеден, че това ще е по-хубава година от предишната, за него лично. Тя като че беше, защото той беше започнал работа, но за съжаление… помним какво се случи“, разказва Александър Шпатов пред България он Ер.

Близо две години по-късно той приема присъдата от 9 години затвор равнодушно.

„На всеки, който по един или друг начин скърби за Милен, всяка присъда ще се струва малка. Него го няма и каквато и присъда да бъде наложена в крайна сметка, колкото и години това момче да лежи в българския затвор, това няма да го върне“, коментира писателят.

„При приетата от съда форма на вина, законът предвижда лишаване от свобода между 3 и 15 години. Съдът определени по средата – 9 години. Очевидно е приел, че има баланс между смекчаващите и отежняващите вината обстоятелства“, заяви адвокат Людмил Рангелов.

По закон от присъдата на виновния се приспада времето, в което той е бил под стража и домашен арест.

„Ако в местата за лишаване от свобода му се даде шанс да работа и два работни дни му се зачитат за 3 излежани, може още да се намали присъдата. И в крайна сметка може би 3-4 години след като влезе в затвора, вече би имал право на предсрочно условно освобождаване“, изчисли адвокатът.

Докато започне да излежава присъдата си, Николов ще остане под домашен арест. А близките на Милен остават със спомена и примера, които той оставя след себе си.

„Имаше толкова много поводи, в които той беше нужен, включително и в момента. Представям си как ги прави на салата един след друг всички путинофили. Да използваме повода да си спомним за Милен и да помислим какво би казал сега той – би бил яростен защитник на мира, би говорил истината“, убеден е Александър Шпатов.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар