Home » Скандално » Васил Иванов: Ако Турция поиска Кърджали ние какво ще направим?
Васил Иванов: Ако Турция поиска Кърджали ние какво ще направим?

Васил Иванов: Ако Турция поиска Кърджали ние какво ще направим?

Сподели новината

Журналистът Васил Иванов изрази мнение за войната като сравни Донбас с Кърджали:

„Гледам от седмица как някакви хора у нас оправдават пълномащабното военно нападение на Путин над Украйна, с нелепи руски пропагандни обяснения. Най-разпространеното е какво правели 8 години украинските военни в Донбас, където повечето от населението било рускоезично, и където се намират две самопровъзгласили се и непризнати от никой, освен от Русия(преди 10 дни) „държави“ – Донецка и Лугснска народни републики.

Та драги ми путинофили, ето фактите:

Донбас е украинска територия. Неделима част от държавата Украйна. Призната от цял свят. За това има и подписано споразумение от самата Русия през 1994 г. Точно както Кърджали е българска територия, където масово говорят турски. Ако Кърджали реши да се отделя, подбуждана и подпомагана от Турция, и някакви местни, въоръжени от Турция започнат бунтове и обявят, че се отцепват… Ние ще отстъпим ли Кърджали или ще пратим войските си да спрат сепаратистите, отцепниците?

Ама имало жертви… Има. И от двете страни. И как няма да има. Как да се справи армията, която е отишла да защитава териториалната цялост на страната си от въоръжени отцепници.

Те имали право да се отцепят, защото били рускоезично и етнически руснаци. Ами и в Кърджали са турскоезични и етнически турци… Та ето защо и какво уважаеми питащи прави Украйна в Донбас вече 8 години. А иначе сепаратистите там се активираха веднага след като Русия анексира Крим, който същата Русия през 90-те години призна за част от Украйна.

Друга пропагандна опорна точка на Путин, която „любителите“ му у нас масово разпространяват е, че ръководството на страната било фашистко. Както и големи групи от украинскито население. Нищо, че президента Зеленски е евреин и бе избран на свободни избори с голяма преднина пред опонента си – тогавашния президент Порошенко – чист етнически украинец.

А иначе Донбас е само предтекст за нападението и войната.

Ако беше само Донбас, руснаците лесно щяха да влязат само там, както в Крим. Проблема е съвсем различен. Той всъщност е, че през 2013 години украинския народ се вдигна на протести и изгони марионетния и послушен президент Янукович, сложен на този пост от Русия и който при протестите избяга именно в Русия. Точно затова с тази война Путин иска да премахне сегашното демократично избрано украинско ръководство и отново да сложи свой марионетен президент там.

И той открито го каза, че това му е целта. Да премахне сегашното ръководство на Украйна. И затова нападна пълномащабно цяла Украйна и в момента я унищожава. А що се отнася коя от двете страни се управлява от тоталитарен режим, нещо за което Путин обвинява Украйна и го нарича „режима в Украйна“, в Украйна в последните 14 години се смениха 5 правителства и 3 президента. С избори.

От 25 години в Русия Путин е несменяем, противниците му за поста като Борис Немцов бе застрелян, убийството му и до днес е неразкрито. Алексей Навални е в затвора по скалъпени обвинения, сега му готвят нови. Журналистката Анна Политковская, която го критикуваше бе убита на рождения му ден.

Дали е случайно? Убийството й до днес не е разкрито. А тези дни стотици протестиращи срещу войната руснаци се озоваха в затвора с тежки обвинения… Това е моя личен поглед на случващото се.“

Източник: Петел

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

One comment

  1. ГАЛИН МАРИНОВ КРЪСТЕВ

    Питате ако Турция иска Кърджали, ето какво ще ви попитаме вас господинчо, ако българите бяха избили 14 хил.турци в България без причина, тогава какво правим, как бяха избити 14 хил.руснаци в украйна…Какво правим по натам господинчо дето се правите на много умен, а същевременно сте нагъл и корумпиран…

Твоят коментар