Home » Клюки » Помните ли сивият кардинал на Бойко – Искра Фидосова? Вижте какво щастие я сполетя
Помните ли сивият кардинал на Бойко - Искра Фидосова? Вижте какво щастие я сполетя

Помните ли сивият кардинал на Бойко – Искра Фидосова? Вижте какво щастие я сполетя

Сподели новината

Бившата първа дама на ГЕРБ в парламента Искра Фидосова вече е баба! За това разказаха пред „Уикенд“ близки до напусналата политиката юристка.

Фидосова, която бе сивият кардинал на партията на Бойко Борисов и елитна част от първа дивизия на управляващите в първия и втория им мандат на власт, вече е сменила документите от правна комисия с пелените.

Внучката й Ирина – дъщеричка на единствения й син Франсоа и съпругата му Лора Стойкова, проплакала навръх Петровден миналата година, но баба Искра ревностно пазела в тайна новото попълнение в семейството. Омерзен от медийните атаки покрай популярната си майка още от годините си на тийнеъджър, днес младият татко Франсоа също криел от любопитни очи първородната си дъщеричка. Докато обаче тъща му Алиета не се похвалила на всеослушание за щастливото събитие и раждането на малката Ирина.

Майката на Лора, която се омъжи за сина на Фидосова миналата зима, е била бременна по време на сватбата, шушукат пък в Монтана, където нищо не убягва от местните, що се отнася до звездата на града – нотариус Фидосова. Слуховете се оправдали и от факта, че момиченцето се родило шест месеца след пищната сватба на Лора и Франсоа, които дълги години бяха гаджета, а от почивка на Малдиви преди време – и годеници. Младите не бързали със сватбата, но бременността на Лора принудила семейството на Франсоа, а и това на хубавицата, да спретнат огромно тържество, преди на красивата брюнетка да й проличи.

Искра Фидосова стана бабаМалката Ирина е първото дете на Франсоа и единствен внук на Фидосова.

Най-доволен, очаквано, обаче бил вече титулуваният като прадядо бай Фидос. Бащата на юристката от ГЕРБ и настояща управителка на две ресторанта в Монтана бил на седмото небе от раждането на правнучка си и дори забравил ежбите с търговските вериги или енергото, с които разведряваше дните си на самотен отшелник в хижата си над областния град.

За радост на Фидосова пък първородната й внучка била кръстена на нея, но и на татко си Франсоа, издадоха още близки до фамилията на юристката. Лора и Франсоа сами избрали името на момиченцето да е с първата буква на баба му, а името на таткото завъртяли така, че се получило звучното и красиво „Ирина“. Бабата по майчина линия Алиета не била никак обидена от избора на младите, напротив.

Семейството на Лора е заможно, но далеч не стига стандартите на сватовете и баба Алиета нямала нищо против баба Искра да е по-тачена от нея. Самата Фидосова пък обожавала малката си внучка, като често отскачала до София, където Франсоа и Лора живеят в подарения им от юристката просторен апартамент до Южния парк.

Синът на Искра ФидосоваЛуксозното жилище бе преди време собственост на бившето острие на ГЕРБ, но нотариус Фидосова го дари на сина си като годежен подарък, а след това дори промени адресната си регистрация и се върна в родната Монтана. Там заедно със съпруга си – сръбския футболист Томислав бившата депутатка съчетава работата с въртенето на два ресторанта, единият от които ултрамодерна пицария с детски кът, а другият – луксозно заведение с чести гости звезди на сръбския турбо-фолк, редовно гостуващи на публиката в Монтана.

Източник: Пловдив 24

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар