Home » Здраве » Най-новият хит за отслабване! КАНЕЛА в ГАЗИРАНА ВОДА: Намалява до 7 кг за една седмица, ако я пиете по този начин
Най-новият хит за отслабване! КАНЕЛА в ГАЗИРАНА ВОДА: Намалява до 7 кг за една седмица ако я пиете по този начин

Най-новият хит за отслабване! КАНЕЛА в ГАЗИРАНА ВОДА: Намалява до 7 кг за една седмица, ако я пиете по този начин

Сподели новината

Известно е, че газираната вода стимулира храносмилането и позволява по-доброто преминаване на храната през червата. Канелата пък ефективно регулира кръвната захар, загрява тялото и ускорява метаболизма.

Лимонът подобрява това действие и снабдява организма с витамин С, има стимулиращ ефект върху червата и стимулира тяхната перисталтика. Комбинацията от тези три съставки насърчава естествената и здравословна загуба на тегло, особено на мастните образувания около стомаха.

В същото време тази напитка намалява апетита и създава усещане за ситост. Газираната вода с канела е богата на антиоксиданти напитка, която се приготвя невероятно лесно. Когато канелата и водата се съберат, те правят много мощен дует.

чаша газирана вода

Водата с канела е вкусен и лесен начин да се насладите на хидратираща, богата на антиоксиданти напитка. „По същество това е освежаваща напитка с канела, която ви помага да отслабнете, но също така подобрява здравето ви“, казва знаменитият готвач и диетолог Серена Пуун.

канела на прах

„Добавянето на канела към водата е не само хидратиращо и вкусно, но може да осигури редица ползи за здравето, като: антиоксидантни, противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства, подобрява здравето на сърцето, понижава холестерола и помага при загуба на тегло“, казва Пуун.

Въпреки че канелата може да засили метаболизма ви, тя предупреждава да не се опитвате да използвате сода с канела като заместител на хранене и да имате предвид, че трябва да коригирате храненията си и да сте по-активни, ако искате да постигнете по-добри резултати.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша газирана, минерална вода
  • ½ чаена лъжичка канела на прах
  • сокът от половин лимон

ПРОЦЕДУРА:

Добавете канела на прах и прясно изцеден сок от половин лимон към чаша газирана вода. Сместа ще се разпени, затова използвайте по-висока чаша.

газирана вода с канела

Разбъркайте добре, докато съставките се изравнят. Напитката се препоръчва да се пие два пъти на ден, сутрин и вечер, половин час преди хранене, веднага след приготвянето й. Не се презапасявайте.

Кой не трябва да го пие?

„Има няколко противопоказания за канелата“, казва Пуун. „В по-високи дози канелата може да увреди черния дроб, така че хората с чернодробно заболяване трябва да бъдат предпазливи или да се консултират с лекаря си.

Както при много неща, с канелата има само малък брой проучвания за ефектите на канелата върху бременни жени, така че те вероятно трябва да бъдат предпазливи.“ Тя добавя, че ако приемате лекарства или живеете с диагностицирано състояние, е добра идея първо да се консултирате с вашия лекар.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар